More

  Snellefestet er for trangt for snellefoten (Hooked+)

  Hei!

  Jeg lurer på en liten ting som kanskje en av dere vet svaret på. Jeg kjøpte nylig en helt ny Penn Slammer 3 5500-haspelsnelle. Snellen kjennes fantastisk ut, og virker ekstremt robust. Eneste er at snellefoten er i groveste laget for den stanga jeg har for øyeblikket. Det går, men bare akkurat. Ikke såpass at jeg ville vært komfortabel med å få på en stor fisk. Stanga jeg prøvde den på er en Shimano Speddmaster BX 300MH. Jeg hadde tenkt å kjøpe en ny stang som matcher snellen, men ble usikker i forhold til hvor mye snellefestene til Shimano øker når man går opp i stangklassen? Eller om dere kunne ha forslag til hva som kunne passet. Skal brukes hovedsaklig til kraftig laksefiske med hovedvekt på sluk.

  – Mvh Christian

  Hei du!

  – Mye av det amerikanske markedet bruker andre typer snelleffester av typen Alps, men i Norden/Skandinavia er det hovedsakelig tynne Fuji-fester det går i. Disse er billigere å produsere, og som vi alle vet: Money talks. Dette er nok grunnen til at festet på stangen din ikke harmonerer så godt med foten på snellen. Du finner garantert større snellefester av typen Alps i Shimano sin hovedkatalog, for det som når det norske markedet utgjør bare en brøkdel av sortimentet. Dersom du vil ha en Shimano-stang, anbefaler jeg deg å ta en kikk der. Shimano lager veldig mye bra, så jevnt over er stengene deres absolutt å anbefale. I Norge er det likevel slik at de aller fleste av stengene deres har Fuji-fester, og da er en jo tilbake til utgangspunktet dersom du vil bruke snellen du har kjøpt. Det finnes veldig mange gode stenger der ute, og det er ikke bare lett å gi konkrete anbefalinger. Personlig foretrekker jeg Shimano og Lawson sine stenger på 9-12 fot, med kastevekter på ca. 20-60 gram under det fisket du beskriver, men det der blir jo en smaksak. Ta derfor en god kikk i noen av årets kataloger, gjerne de internasjonale, og se da spesielt etter stenger med Alps-fester.

  – Mvh Endre Hopland, allroundfisker og Hooked-redaktør

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles