More

  Er du giret på å knuse danskene i størfiske?

  I tidsrommet 15. april til 8. oktober arrangeres Stør Cup 2017 hos våre danske naboer. Mikkel Riis Christensen i arrangørkomiteen håper på norsk deltakelse.

  Av: Endre Hopland

  Stør Cup 2017 arrangeres av Danish Big Game, og er en landsdekkende konkurranse som går over til sammen ti innledende fiskedager, fordelt utover våren, sommeren og høsten. Det skal konkurreres i ti forskjellige sjøer, og finalen går over to dager i legendariske Blue Rock 7.-8. oktober.

  Støren er en vandrende fisk som fra tid til annen kan dukke opp langs kysten til både Danmark og Norge, men den er ikke hjemmehørende i noen av landene. I Danmark har likevel størfisket blitt stort de siste årene, takket være en rekke såkalte «put and take»-sjøer. Dette er i klartekst vann, elver eller sjøer, ofte kunstig tillagede, der det settes ut fisk folk kan betale for å fiske etter.

  «Put and take»-konseptet er gammelt, og utbredt i mange land. I Danmark har det tradisjonelt sett vært regnbueørret, såkalt gullørret og enkelte steder også karpe som har vært de mest populære artene å fylle sjøene med, men de siste årene har altså størfiske eksplodert. De største størene som svømmer i kunstige, danske sjøer har allerede vokst seg opp mot tresifret antall kilo, så her er det utvilsomt muligheter for skikkelig storfisk.

  Årets Stør Cup sparkes i gang i Donslundmølle 15. april.. Runde to går av stabelen i Hove 13. mai, mens Herning er stedet å være bare en uke senere. 17. juni er det Ny Thorup som står for tur, mens Myrup er sjøen det skal fiskes i 8. juli. Runde seks fiskes i Loch Nees en uke senere, mens runde syv går av stabelen Aalsbogaard 12. august. Kaldredgårdens er vertskap 19. august, Vesterled 9. september og Lystfiskergården 16. september, før konkurransen altså avsluttes i Blue Rock 7. og 8. oktober.

  – Cupen er en av få landsdekkende konkurranser der fiskere fra hele Danmark, og andre land, har mulighet til å konkurrere mot hverandre i innledende heat. Hvert heat består av 12 timers fiske, og de tre beste fra hvert heat går videre til finalen i Blue Rock. Finalen vil løpe over 30 timer, og her er det muligheter for å fange stør på over 90 kilo, sier Mikkel Riis Christensen i arrangørkomiteen til Hooked.

  Han håper noen norske fiskere vil ta turen over fjorden for å delta i det spennende størfisket.

  – Selv om det er en dansk konkurranse, er nordmenn hjertelig velkommen til å delta. Vi har allerede begynt å få deltakere fra andre nasjoner til sjøene, så dette er populært. Vi håper å se noen nordmenn langs breddene i løpet av turneringen, sier Riis Christensen til Hooked.

  Det koster 300 danske kroner å delta i et av de innledende heatene. Dette kan altså gi deg finaleplass, og muligheten til å kjempe om flotte premier. Stor og råsterk stør i andre enden av snøret er en fin bonus. Mer om konkurransen og det danske størfiskeriet finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles