– Hvor og hvordan får jeg fisk på Island? (Hooked+)Del dette:

Hei!

I starten av mars skal jeg på en aldri så liten «studietur» med klassen til Island. I denne forbindelse har jeg skrytt på meg et talent for å skaffe mat til sultne studenter, og jeg vil helst unngå en tur til supermarkedet. Vet ekspertene om plasser i Reykjavik der man kan pælme ut en Møresild og dra inn middag? Evt. et vann/elver man kan ta bussen til for å få anadrom fisk? Har verken billappen eller penger til guidet tur, men har plenty av fiskeutstyr til ferskvann og saltvann.– Hilsen Karstein Skogseth

Hei Karstein!

– Hadde du ventet en måned så ville det ha vært veldig enkelt med tanke på ferskvannsfisket. Man har nemlig et fiskekort på Island som gjelder for 35 forskjellige vann på øya. som koster ca. 500 kroner for et helt år. Utfordringen er at de fleste vannene ikke åpner for fiske før 1.-15. april. Det eneste vannet som er åpent for fiske innenfor rimelighetens grenser er Gislholtsvatn som ligger 85 kilometer unna Reykjavik sentrum. Mer info finner du her. Heldigvis er det bra med fisk i sjøen. Har ikke fisket i området rundt Reykjavik, men det er mange som står på moloen som heter Eyargardur ytterst ved gamlehavnen. Dette ser også ut til å være den dypeste moloen i området ifølge sjøkartet. Arter man kan forvente seg er sei, lyr og torsk hvis man fisker med sluk. Det skal også være bra med flatfisk i området hvis du føler for litt kystmeite.
Sjøkart finner du her. PS: På vei ut til moloen så må du stikke innom Valdis for å kjøpe deg en iskrem, selv om du er der i mars. Det anbefales!

– Mvh Jan Hinriksson, allroundfisker og halvt islending

Del dette:
Prev Er du giret på å knuse danskene i størfiske?
Next Smekre sneller til en rimelig penge

Comments are closed.