More

  – Hvor og hvordan får jeg fisk på Island? (Hooked+)

  Hei!

  I starten av mars skal jeg på en aldri så liten «studietur» med klassen til Island. I denne forbindelse har jeg skrytt på meg et talent for å skaffe mat til sultne studenter, og jeg vil helst unngå en tur til supermarkedet. Vet ekspertene om plasser i Reykjavik der man kan pælme ut en Møresild og dra inn middag? Evt. et vann/elver man kan ta bussen til for å få anadrom fisk? Har verken billappen eller penger til guidet tur, men har plenty av fiskeutstyr til ferskvann og saltvann.

  – Hilsen Karstein Skogseth  Hei Karstein!

  – Hadde du ventet en måned så ville det ha vært veldig enkelt med tanke på ferskvannsfisket. Man har nemlig et fiskekort på Island som gjelder for 35 forskjellige vann på øya. som koster ca. 500 kroner for et helt år. Utfordringen er at de fleste vannene ikke åpner for fiske før 1.-15. april. Det eneste vannet som er åpent for fiske innenfor rimelighetens grenser er Gislholtsvatn som ligger 85 kilometer unna Reykjavik sentrum. Mer info finner du her. Heldigvis er det bra med fisk i sjøen. Har ikke fisket i området rundt Reykjavik, men det er mange som står på moloen som heter Eyargardur ytterst ved gamlehavnen. Dette ser også ut til å være den dypeste moloen i området ifølge sjøkartet. Arter man kan forvente seg er sei, lyr og torsk hvis man fisker med sluk. Det skal også være bra med flatfisk i området hvis du føler for litt kystmeite.
  Sjøkart finner du her. PS: På vei ut til moloen så må du stikke innom Valdis for å kjøpe deg en iskrem, selv om du er der i mars. Det anbefales!

  – Mvh Jan Hinriksson, allroundfisker og halvt islending

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles