More

  Ekspertens råd for hjemmelagde wobblere og sluker

  Har du tenkt på å lage dine egne wobblere og sluker? Snekkerbua-gründer Terje Thon forteller deg hvordan du går frem.

  Av: Endre Hopland

  Wobbler-markedet har eksplodert de siste årene, og det blir også stadig mer populært å lage sine egne kunstagn. Det er slett ikke enkelt å få til perfeksjonen, men med nok prøving og feiling vil de aller fleste etterhvert få til noe brukende. Trollingentusiastene i Team Propell har tatt en prat med den erfarne wobbler-makeren Terje Thon, og Hooked har fått tillatelse til å gjengi de beste tipsene til Snekkerbua-gründeren, som lager og selger egenproduserte wobblere i balsa gjennom.

  – For å komme i gang trenger du en airbrush-sprøyte av god kvalitet, ikke Biltema og lignende, samt en kompressor til å drive denne. Iwata eller Harder-Steenbeck, som jeg bruker, er gode sprøyter du også får deler til. Kreativ selger disse. Samme sted finner du også Createx-farger, som jeg bruker. Epoxy-lakk fra CW har blant annet Svensk Fiskeshop, sier Thon, som selv foretrekker dyse i 0,4 millimeter og noen 10 millimeterspensler til epoxylakk.

  Videre må du også bygge deg en tørke, som i praksis er et roterende stativ. Epoxy-lakken bruker nemlig åtte timer på å herde, iføge wobblermakeren.

  Les også: Her er Rapala-nyhetene for 2017

  For å lage en god balsawobbler må først kroppeng skjæres til og pusses. Deretter skjæres et spor i underkant av kroppen hvor en lang, syrefast streng i 0,8-1 millimeter festes med epoxy. Tråden bøyes til slik at du får øye foran og krokfeste under. Videre skjærer du ut et spor foran, og limer inn wobbler-skeien. Disse kan også kjøpes hos for eksempel hos Svensk Fiskeshop. Balsawobblere må for øvrig dyppes i proposjonat før lakkering. Her er det viktig med god lufting.

  En god, trinnvis guide til hvordan du lager dine egne wobblere i balsa, finner du på Team Propell sin blogg. Ta en kikk da vel.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles