More

  Sliter med at fisken stjeler agnet fra markdraget (Hooked+)

  Hei.

  Når jeg fisker med markdrag opplever jeg ofte at fisken stjeler marken. Jeg har forsøkt både enkeltkrok og treble uten noen merkbar forskjell. Hvor godt fisken kroker avhenger selvfølgelig av hvor bra bettet er, men finnes det en krok eller et oppsett som fungerer bedre enn andre?

  – Hilsen Rune

  Hei du!

  Selv har jeg gode erfaringer med en liten treblekrok egnet med maggot, og da særlig til røya, men ørreten kan ofte foretrekke mark. De løse markstumpene vil ofte fisken smånappe i uten at de blir kroket, særlig på trege dager. En ting verdt å prøve er et tandemtackle med to enkle kroker der den øverste glir løst på fortommen. Den fikseres enkelt på fortommen ved å snurre sena en del ganger rundt krokskaftet slik at avstanden til endekroken passer størrelsen på agnet.

  Med et slikt tackle kan du gjemme endekroken i en flagrende markhale, og smånappende fisk vil ofte krokes på endekroken. Frontkroken vil fungere som agnholder, men fisken kan selvsagt også krokes på denne, eller begge. På finspist fisk har jeg ofte hatt hell med å la endekroken være et hakk mindre enn den øvre. Lykke til!

  – Mvh Cato Bekkevold, allroundfisker og fiskebokforfatter

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles