Sliter med at fisken stjeler agnet fra markdraget (Hooked+)Del dette:

Hei.

Når jeg fisker med markdrag opplever jeg ofte at fisken stjeler marken. Jeg har forsøkt både enkeltkrok og treble uten noen merkbar forskjell. Hvor godt fisken kroker avhenger selvfølgelig av hvor bra bettet er, men finnes det en krok eller et oppsett som fungerer bedre enn andre?– Hilsen Rune

Hei du!

Selv har jeg gode erfaringer med en liten treblekrok egnet med maggot, og da særlig til røya, men ørreten kan ofte foretrekke mark. De løse markstumpene vil ofte fisken smånappe i uten at de blir kroket, særlig på trege dager. En ting verdt å prøve er et tandemtackle med to enkle kroker der den øverste glir løst på fortommen. Den fikseres enkelt på fortommen ved å snurre sena en del ganger rundt krokskaftet slik at avstanden til endekroken passer størrelsen på agnet.

Med et slikt tackle kan du gjemme endekroken i en flagrende markhale, og smånappende fisk vil ofte krokes på endekroken. Frontkroken vil fungere som agnholder, men fisken kan selvsagt også krokes på denne, eller begge. På finspist fisk har jeg ofte hatt hell med å la endekroken være et hakk mindre enn den øvre. Lykke til!

– Mvh Cato Bekkevold, allroundfisker og fiskebokforfatter

Del dette:
Prev Slik ser det ut når nye Axiom Pro tegner opp bunnstrukturer
Next NJFF kritisk til at ulvesonen opprettholdes som et reservat

Comments are closed.