More

  Sliter med å se snøret i mørket (Hooked+)

  Hei!

  Før i tiden så hadde vi noe vi kalte friskevad/guttesnøre. Dette var en tjukkere line som vi lagde knute på og et par meter med mono som fortom. Kan minne om et fluesnøre, men med lik tykkelse hele lengden. Det som var så greit med denne var at den var enklere å se i mørket. Det som er litt av mitt problem er at jeg ikke finner ut hvor en kan kjøpe sånne, eller hvordan en kan gå frem for å få tak i noe slikt. Finnes det kanskje andre bra tips til hvordan en skal kunne se senen i mørket uten bruk av lykt. Tenker da på bekkfiske og lignende?

  Hilsen Arnt Erik

  Hei du!

  Redskapen du beskrives finnes nok fremdeles, men du må gjerne i en butikk som fører utstyr for fritidsfiskere i sjø. Hvinner med tynt linetau og monofortom brukes fremdeles av en del fiskere, spesielt under agnfiske, da tauet gir bedre føling med både bunn og napp enn det monosnøre vil klare. Det er likevel ikke til å stikke under stolen at teknologien har innhentet disse fiskeredskapene for lenge siden. I dag fiskes det helst med sneller med tynne og råsterke multisnører, også kalt braid. Disse er ikke veldig behagelige å håndtere på en hvinne, men det går absolutt an. De finnes også i alle mulige farger, ikludert flurerende gul og grønn, og dette er også snører det er lett å se i mørket. Det spørs om du ikke hadde vært mest hjulpet med slikt snøre, påskjøtet noen meter med monofortom. Dette føres av alle fiskebutikker, og de fleste steder vil du også få hjelp med fortommen. Lykke til!

  – Mvh Endre Hopland, Hooked-redaktør og allroundfisker

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles