More

  Prøv en Hattifnattrigg med hel agnfisk etter de store jegerne (Hooked+)

  Er du ute etter skikkelig storfisk, lønner det seg vanligvis å egne deretter. En hattifnattrigg egnet med en hel agnfisk er en sikker vinner etter grove rovdyr.

  Av: Endre Hopland

  Det er en myte at storfisken bare tar store agn, men går en etter de største rovfiskene egner en likevel deretter. Å fiske effektivt med en trekilossei som agn er naturlig nok vanskelig, men agnfisk på pluss/minus en halvkilo klarer du fint å håndtere med vanlig havfiskeutrustning. Og det er ofte slike agn som lokker de største langene, brosmene og lysingene til hugg.

  Les også: Bruk bom og slep etter den bunnlevende fisken (Hooked+)

  Et takkel som har vist seg veldig effektivt etter de store rovfiskene våre er den såkalte hattifnattriggen, om produseres og selges hos Campelen på Bryggen, vår Hooked Pluss-partner i Bergen.

  Hattifnattriggen er enkelt forklart et langt tandemtakkel utstyrt med massevis av selvlysende slange, flyteelementer, et selvlysende blekksprutskjørt og en blinkende Esca-diode. Riggen gjør veldig mye av seg nede i sjøen, og i kombinasjon med en hel agnfisk er den uimotståelig for de store rovfiskene våre. Flyteelementene sørger også for at agnet til en hver tid fiskes fint etter båten slik det skal, og ikke blir hengende i en ball langs snørestammen.

  Med så mye selvlysende godsaker kunne nok riggen lokket fisk til hugg selv uten agn, men det er altså i kombinasjon med en hel fisk den er klart mest effektiv. Særlig de store langene, brosmene og lysingen har en fokjærlighet for kombinasjonen av lys og en skikkelig munnfull på ett sted, og det er ikke få eksemplarer av disse artene denne riggen har på samvittigheten.

  Les også: Møt kaldtvannsbarracudaen – lysingen frem i lyset (Hooked+)

  Campelen sin agnrigg er oppkalt etter de snodige hattifnattene som Mummitrollet og vennene hans måtte hanskes med da de fant en båt på stranden, og reiste på tur til det de trodde var en ubebodd øy. Alle som noen gang har kjent på skikkelig hufseredsel husker sikkert også at hattifnattene ble elektriske og selvlysende da det begynte å lyne, og her kommer også likheten til agnriggen inn i bildet.

  SLIK SER DEN UT: En hattifnattrigg egnet med hel agnfisk. (Foto: Endre Hopland)

  Hattifnattriggen fiskes klart mest effektivt fra drivende båt, da det er dette den er laget for. Den gjør nytten fra oppankret båt også, men hele poenget med konstruksjonen er å få agnfisken til å stå rett ut fra snørestammen mens båten flytter seg. Litt fart i maten er da også en klar fordel når en går etter jaktende storfisk.

  Les også: Prøv et langt paternoster-takkel på dypt vann (Hooked+)

  Hattifnattriggene kjøpes altså over disk hos Campelen på Bryggen, og du som er Hooked Pluss-medlem får også 15 prosent på fiskeutstyr, bekledning og tilbehør i butikken mot fremvisning av medlemskapsbevis. Dersom du bor for langt unna til å stikke innom butikken, kan du ta kontakt med Campelen via deres Facebook-side, og få hattifnattriggene tilsendt.

  I videoen under kan du i levende bilder se hvordan en hattifnattrigg fungerer i praksis:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles