More

  Jeg vil begynne med artsfiske (Hooked+)

  Hei!

  Jeg har lyst til å begynne med artsfiske, men har aldri gjort dette før. Har du noen gode tips til hvordan jeg kan komme i gang og hva jeg kan begynne med?

  – Adrian (17)  Hei du!

  Det første jeg ville satt meg inn i, er agnfiske. Artsfiske handler mye om å knekke koder for å lure en spesifikk art. Som oftest er agnfiske den riktige resepten for og lykkes. Agnalternativene er mange, men to agntyper stikker seg ut som de beste allrounderne, nemlig reke og makrell. Agn kan presenteres helt enkelt, eller du kan lage avanserte takkel. De to første takkeltypene du bør sjekke ut er «paternoster» og «glidende takkel».  To enkle og gode måter å presentere agn på. Kombiner dem gjerne sammen.

  Tilpass krok- og agnstørrelse etter hvilke arter du bestemmer deg for å fiske etter.  Som første tur for å komme i gang med artslista de, ville jeg tatt med en god hodelykt og vandret ned i nærmeste båthavn etter at mørket har falt på. Småkrok, splitthagl, lett stang og en pose reker er alt du trenger. På slikt nattfiske er det vanlig å finne en hel haug med arter (for eks. kvabber, kutlinger, ulker, flatfisk, nåler, torskefisk osv.).

  Artsfiske er først og fremst en konkurranse mot deg selv, hvor du setter dine egne regler. Men de fleste som blir hekta på denne formen for fiske, registrerer artene sine på Fiskersiden.no og fisker med de gjeldene retningslinjene der. For hjelp til identifisering av hva du har fanget, kan du ta gode bilder av fisken og spørre på gruppa «Norske artsfiskere» på Facebook hva du har fått.  Her finner du en drøss av folk med meget høy kompetanse på fiskearter. Du har masse artig fiske foran deg nå, og en sesong som strekker seg over 365 dager i året, 24 timer i døgnet. Lykke til med de første 100 artene!

  Mvh Bjørn Florø-Larsen, biolog og artsfisker

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles