More

  Her finner du godt ørretfiske i Skien og Grenland (Hooked+)

  Hei!

  Jeg lurte på om det er noen bra fiskeplasser i Skien? Er ute etter ørret.

  Hilsen Stephan

  Heisann!

  De fleste vannene i nærheten av Skien huser store mengder småørret. Det var tidligere en litt feilslått utsetting av fisk i for stort omfang, samt for kraftige begrensninger i fisket. Dette har resultert i en del tusenbrødrevann. Fjellvannet er et klassisk eksempel på dette, et digert vann hvor man kan få flere titals 100-grammere på kort tid, men båtfiske er forbudt.

  Skal man ha en OK sjanse til å få fisk på over 500 gram, bør man forflytte seg enten i retning Bamble eller Siljan. En del av småvannene rundt Flåte innenfor Herre huser fin fisk. Har her fått en del fisk over kiloen, og snust på tokilosmerket. Slik fisk er ikke dagligdags, men snittet er nok på 350 gram pluss. Medbuktjern og Nenset-Heivann kan være vært et besøk, selv om førstnevnte er veldig ulendt.

  I retning Siljan er det hovedsakelig området rundt- og nord for Mykle som gjelder, for eksempel Arkvanna eller Haldoren/Raudberen. Nord for Mykle finner du et veldig bra område som heter Sørmyr. Man kan kjøpe fiskekort og leie bomnøkkel til dette området på bensinstasjonen i Siljan. Det første vannet du kommer til er Tverrvannet. Her er det mye fin fisk mellom 300 og 800 gram, og vannet er veldig bra egnet for bellyboat iske. Like sør for Tverrvannet finner du Øyvannet, som har store men få fisk. Deretter kommer Maurlivannet og Bjørntjern. Begge har bra med fisk på rundt 300-500 gram.

  Dersom du fisker med tørrflue anbefales Streaking caddis eller maurimitasjoner. Bruker du sluk/spinner er Spesial i kobber/rød, Møreungen i kobber og Vibrax Deep Super veldig gode alternativ. Det aller mest spennende nå på høsten er ellers harving. Det anbefales. Lykke til!

  – Mvh Lars Christian Holte, allroundfisker

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles