More

  Strand og Strandberg til topps i Norgescupen i fluekasting

  I helgen gikk det siste av seks stevner i Norgescupen i fluekasting av stabelen. Anita Strand og Jarle Strandberg tok hver sin allroundseier.

  Av: Endre Hopland 

  – Det var veldig kult å ta hjem bøtta. Jeg har vært med i dette gamet så lenge at jeg ikke husker alle resultater, men jeg er nokså sikker på at dette er den første allroundseieren min i Norgescupen noen gang. Det er stas, sier Jarle Strandberg til Hooked etter å ha sikret sammenlagtseieren med god kasting under helgens avslutningsstevne i Tønsberg.

  Under Norgescupen i fluekasting konkurreres det i grenene Ørret presisjon, Ørret lengde, Sjøørret lengde og Laks lengde. Det arrangeres seks stevner i løpet av året, der de tre beste er tellende i sammendraget. Det kåres en sammenlagtvinner i hver gren, og allroundvinneren er naturlig nok den som har gjort det skarpest i alle grenene til sammen.

  I år ble det altså Jarle Strandberg som stakk av med seieren i herreklassen, der til sammen 39 kastere har deltatt i løpet av året, og konkurransen er tøffest. Anita Strand vant på sin side dameklassen suverent, mens Gard Thompson kapret førsteplassen i juniorklassen med minst mulig margin. Helge Gustavsen stakk av med pokalen i veteranklassen for menn, mens Grethe Josephsen stod igjen som vinner (og eneste deltaker) i veteranklassen for damer.

  Strandberg sin hardeste konkurrent i år var ikke overraskende Stein Grønberg. De to har begge vært i Norgestoppen innen konkurransekasting i en årrekke, og i år skilte det 15 poeng fra førsteplass til andreplass. Strandberg deltok på fire stevner, og kunne derfor stryke Oslo-stevnet som ikke gikk like bra som de tre andre. Grønberg deltok på sin side på tre stevner, og alle disse ble stående.

  I dameklassen var Anita Strand i en klasse for seg selv, og tok seieren i alle grener. I herreklassen ble det litt mer fordeling av premiene. Jarle Strandberg tok gull i Ørret lengde og Sjøørret lengde, sølv i Ørret presisjon og en sjetteplass i Laks lengde. Dette holdt altså til allroundgull. Stein Grønberg var en av få som klarte å snyte Strandberg for gullmedaljer, og det gjorde han i Ørret presisjon.

  I Laks lengde var det Steinar Røstad som sikret seg gullet, noen få poeng foran Stein Grønberg. Det var også disse tre som delte allroundmedaljene mellom seg, som nevnt med sølv til Grønberg og da altså bronse til Røstad.

  – Det har vært veldig bra konkurranse i år, med opp mot 40 deltakere i herreklassen. Det begynner også å bli bra med damer som er med, noe vi er veldig glade for. Nivået her er høyt. Vi sliter litt med rekrutteringen, men vi har med oss to juniorer som allerede er veldig gode, og som har store ting foran seg, sier Strandberg til Hooked.

  Han understreker likevel at det er god plass til flere fluekastere, og oppfordrer alle som har lyst til å prøve seg til å ta kontakt med Norges Castingforbund.

  Fullstendige resultatlister fra årets Norgescup i fluekasting finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles