More

  Dorging etter gjørs med gummi eller wobbler (Hooked+)

  Hei!

  Har forsøkt meg etter gjørsen i Vänern med dorging med gummi, og fått et par stykker. Har flyttet til Oslo, og ønsker å finne plasser å dorge etter gjørs. Hvilke plasser kan dere anbefale for slik dorging? Øyeren eller er det gode strekker i Glomma? Andre steder eventuelt? Hvorfor skrives det stadig at gjørsen er nattaktiv i Norge, når det synes vanlig å fiske den med kunstagn på dagtid i Sverige? På forhånd takk.

  – Hilsen Svein Olav  Hei du!

  – Har fått bra med gjørs på Akersvannet i tidligere tider under dorging, men det vannet er dessverre en skygge av seg selv etter litauernes herjinger. Ei strekke i Glomma verdt å prøve er nedenfor Bingsfoss, men også strekka nedstrøms Vamma er verdt å teste, samt Øyern, langs dypkantene. Har fått gjørs til alle døgnets tider, men kvelden er aldri feil. Skarpe farger, raslekuler og relativt sakte fart er grunnregelen. Dypet varierer. Har kanskje fått mest via bottomtracking med rigg, men endel svensker sverger til korte snører med wobbleren i propellspruten. I grumsete vann er det aldri feil å bruke luktestoffer i tillegg. Gjørsen liker varmt vann, så varme sommerkvelder kan gi bra med fisk, men også mer grå høstdager kan gi resultat.

  – Mvh Cato Bekkevold, allroundfisker og fiskebokforfatter

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles