More

  Felte sin første rev bare syv sekunder ut i sesongen

  Klokken 00.00,07 natt til 15. juli felte jeg sesongens første rev. Fredningsperioden hadde da vært opphevet i syv sekunder.

  Av: Thomas Roos Aas, Pikewallis

  Revejakta starter 15. juli, en dato jeg lengter etter fra fredningen som begynner 15. april. Åtet for sesongen 2016/2017 avsluttet jeg rundt 20. april. Da dro jeg alt av rester ned fra jordet jeg jakter på. Det lå kun igjen noen beinrester i jordekanten. Disse forsvant i løpet av en måned, og jeg fylte aldri på noe mer åte før 10. juli. Grunnen til dette er at åteplassen er i åkeren til en nabogård, så derfor prøver jeg å ikke ha ting midt uti åkeren.

  Den 10. juli var pappa og jeg nede med en elgbog. Dette er dyr vi hadde fått etter en påkjørsel på vårparten, og denne la vi på bare så det var noe lukt og noe ekstra å gnage på.

  Reven er et vilt jeg synes det er utrolig spennende å jakte på, spesielt gluggjakta. Dette foregår på natta, og det blir en helt spesiell stemning av å bare sitte i et lite rom og se utover et stort jorde i skumringen. Det bygger seg opp en viss forventning og spenning i kroppen før man skal jakte.

  Det var 14. juli, og første natta i årets revejakt stod for tur. Rifla av merket Schultz & Larsen med en Schmidt & Bender 3-12×50 var prøveskutt tidligere på dagen, og klar for et eventuelt møte med reven denne natta.

  Etter å ha fått betalt jegeravgifta helt i siste lita, heiv jeg meg i traktoren og satte nesa ned mot åteplassen. Jeg var på plass og parkerte 23.50, tok med meg alt inn i bua og fant ting halvveis frem. Så var det å kjappe seg ut og få pissa før jeg kunne sette meg.

  Vel inne igjen setter jeg alt på plass – patroner i hjørnet til høyre, vannflaske på hylla til venstre, børse inntil veggen på min høyre side. Nå var jeg klar. Jeg lukker opp luka og titter ut. Forholdene er helt knall, klart og fint med godt lys og ganske lav åker.

  Jeg titter litt rundt før jeg løfter opp børsa bare for å sjekke at alt er som det skal. Før jeg titter i kikkerten sjekker jeg klokka. 23.59. Nå braker det løs!

  Jeg titter i kikkerten, setter på rødprikken og ser rett på reven!!! Hva er klokka? En kjapp sjekk, og den viser 00.00, da går skuddet, og det sier klask i dyret. Den detter rett ned! At det var under 10 sekunder mellom jeg sjekka klokka 23.59 og 00.00 er helt sikkert, så denne var ganske on time!

  FOR EN START! Revejakt-sesongen 2017/2018 kunne ikke blitt bedre! Dette var rått! En fin hannrev på 7500 gram. Litt pjuskete sommerpels, men sånn er det på denne tiden av året. Sparte noen andre vilt med denne, noen flere rådyrkillinger som vokser opp. I tillegg har Fet Grunneierforening og Fet jeger og fisk begynt med premiering pr. rev, mink, mår og grevling man skyter, så dette ble også litt ekstra i lommeboka.

  Jeg lot det bli med dette denne natta siden jeg skulle tidlig opp for å fiske abbor. Dette med revejakt fascinerer meg noe utrolig. Det er liksom ikke noen sånn veldig svær greie, men opplevelsen sitter igjen etter hver eneste rev!

  Dette er min første for sesongen, og min rev nummer 12 totalt. Ingen tvil om at dette også blir en fin sesong! Kan dette være første reven skutt i Norge sesongen 2017/2018?

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles