More

  Bør vi sveive inn for godt, eller finst det gode alternativer til sportsfiske?

  Det er bare å innrømme det: Av og til går vi lei av å fiske. Når det er tørke eller flom, når klekkingene uteblir eller vi blanker for tiende tur på rad. Sportsfiske innebærer med andre ord stadige skuffelser og nedturer, og det hele kan fortone seg som meningsløst og dyrt. Derfor kan det virke farlig fristende å sveive inn for godt, selge alt utstyret på finn.no og bruke fritida på noe helt annet. Men hva?

  Svaret blir å la seg inspirere av mennesker med andre interesser. Disse som ikke skjønner hensikten med å fiske. Jeg har alle truffet noen slike. Hva er grunnen til at de ikke fisker? Har de et bedre alternativ som ikke innebærer skuffelser, men likevel gir opplevelser? Kan sportsfiske måle seg med meningsfylte gjøremål som å trene eller surre rundt på nettet? Eller er den beste løsningen å begrave seg i arbeid?

  Jeg har undersøkt dette på en lite vitenskapelig, men til gjengjeld mye morsommere måte, nemlig ved å spørre et antall mennesker som ikke fisker. Disse menneskene er fiktive, likevel vil det være mulig å oppdage likheter med venner, slektninger, kolleger og kjendiser.

  Tørrgeir Bindersen (53), papirflytter:

  Kan sportsfiske være tingen for en saksbehandler?

  – Skjønner ikke at noen gidder å kaste bort tida på å fiske. Har de ikke en jobb å gå til? Det jeg kaller er en god dag er en dag på jobben. Da kan jeg behandle saker og drikke kaffe dagen lang.

  Men du må da ha noen ting å gjøre i helger og ferier?

  – Går og gleder meg til mandag og ny arbeidsuke. Arbeid gjør fri, og lediggang er roten til alt ondt, pleide min gamle avdelingssjef alltid å si. Han døde av kjedsomhet dagen etter at han pensjonerte seg.

  Nå tenkte jeg mer på hobbyer.

  – Ja, jo, siden du spør, kan jeg nevne at jeg er på bedriftsidrettslaget i paragrafridning.

  Helsa Helsén (34), helse- og fitnessentusiast:

  – Fiske blir for stillestående for meg. Men jeg spiser fisk ofte. For fisk inneholder omega 3, og det er sunt!

  Men tenker du at selve fisket kan være sunt?

  – Det blir ikke mye trening av å stå og kaste. Skal en leve i 150 år og holde seg ung samtidig, og det vil jeg, er det trening som gjelder. Trening, trening og mer trening. Trening gir livet mening, det er mitt motto.

  Har du noen helsetips til sportsfiskere?

  – Kokekaffe og mat stekt på bål er noe av det verste som fins for helsa. Det er helt sikkert det Lars Monsen fikk borreliose av. Biodynamisk algejuice og gojibær er sunnere. Og bruk av vadere kan føre til impotens. Husk det, gutter.

  Nettdebattant (skal få lov til å være anonym, da både IS og barnevernet mest sannsynlig er ute etter vedkommende):

  – Jeg prøvde en fiskesimulator en gang, og den var KJEMPETEIT. Dessuten smaker fisk VONDT (sånn, der fikk jeg brukt caps lock-tasten). Grandiosa smaker bedre og tar kortere tid å tilberede. Så får jeg brukt mer tid bak skjerm og tastatur. Er dessuten allergisk mot frisk luft, for den er full av chemtrails. Og det er altfor mange innvandrere som fisker. Jeg vil helst sitte i sofaen og fornærme alle jeg kan i et kommentarfelt. Det har jeg lov til, for vi har ytringsfrihet i Norge. Motsier du meg, vil du få høre fra advokaten min!

  Rosa Mascara (22), rosablogger:

  Kunne du tenke deg å fiske?

  – Seriøst? Aldri i verden. For da må jeg ha på meg caps og gummistøvler. Det ser sykt teit ut.

  Det er mange menn som fisker. Kunne du vært sammen med en mann som var interessert i fiske?

  – Nei! For dere snuser, vasker dere ikke og er ustelte på håret! Det ekleste jeg vet er menn som ikke har dusjet eller barbert seg på 12 timer. Jeg liker menn som tenker på utseendet sitt.

  Der fikk vi den. Hva gjør du når du ikke blogger?

  – Leser og kommenterer andres blogger og henger på Instagram og Facebook.

  Du er storforbruker av sosiale medier. Hvorfor er det viktig for deg?

  – Det er kjempeviktig å bli sett, vel. Blir jeg ikke sett, blir jeg deprimert.

  Kjell Triviell (48,5), gjennomsnittsmenneske uten livsløgn:

  Tenker du at sportsfiske kan være noe for deg?

  – Nei, jeg var på fisketur som barn en gang, og det var kjedelig.

  Hva gjør du på fritida?

  – Har ingen spesielle fritidsinteresser. Har prøvd å lese krim. Det ble for spennende. Så da blir jeg heller gående og kjede både meg og kona. Videre har jeg en plen som må klippes og et loft som må ryddes. Er været fint, maler jeg huset, for jeg elsker å se maling tørke...

  – Iver Maudal

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles