More

  Slik flår du en rev

  Thomas Roos Aas er en ivrig fisker i Pikewallis-crewet mesteparten av året, men han trives også veldig godt med rifle eller hagle i hendene. I dette innlegget viser han deg hvordan du flår en rev.

  Når man har vært så heldig og fått skutt en rev, vil man gjerne ta vare på skinnet. Det vil si hvis det er fint og helt nok til å bruke til noe. I denne rapporten går jeg litt inn på hvordan jeg flår revene.

  Les også: Åtejakt på rev  For de som ikke synes noe om å se døde dyr, så trenger dere ikke se disse bildene. Det kan bli litt mye for noen.

  Det er viktig med skarpe kniver, så å ha et par kniver ekstra, eller et slipestål er bare bra. Litt forskjellige former på knivene er også fint – noen til og sprette opp skinnet med, noen til og flå over større overflater med, og noen til små pirk mellom «fingrene» til reven. I tillegg har jeg to typer tenger, en til og klype fast rundt «fingrene» så det er lettere og skjære ut, og en til og klippe av ved neglene.

  Jeg bruker en gammel slaktbenk for gris til og legge reven på. En liten ting jeg har satt på er et feste ved hvert ben med en liten taustump til å binde beina til reven hvis det trengs.

  Det er jo utrolig vakre dyr!

  Jeg begynner med å flå ut alle beina, helt ut i «fingrene», og klippe av det ytterste leddet før jeg flår skinnet av over neglen.

  Så kommer det mest kinkige synes jeg – og det er halen… Det er jo ikke noe reveskinn uten noen hale! Her gjelder det å være utrolig forsiktig, og snitte opp hele vegen til tuppen, før man drar det forsiktig av fra tuppen av halen og innover.

  Når halen er ute er det greit å henge den opp og dra ned «pølsa». Hjelp til med kniven litt innimellom hvis det trengs – vær forsiktig!

  Til slutt skal det flåes ut over ørene, og der må man følge godt med så man ikke flår forbi det! Samme med øynene, pass på å få med vippene og alt rundt, for da blir det mye finere senere. Når du har kommet akkurat forbi øynene begynner leppene og her må man også få med seg alt – fra helt innerst til ytterst på nesetippen. (Jeg legger ikke ved bildet av hodet ettersom det ser ganske fælt ut…) Når flåingen er unnagjort er det salting og levering til mykgarving.

   

  En ferdig flådd og garvet rev i full vinter pels. Vakkert!

  – Thomas

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles