More

  Ta en kikk på hva Sondre dro opp fra islagte Glomma

  I tre år har Sondre Breian og kompisene hans satset hardt etter storgjedde fra isen. Forrige uke smalt det noe helt alvorlig på Glomma.

  Av: Endre Hopland

  – Vi har en god venn i guidefirmaet Explore Finnskogen, og et av de mange tilbudene de leverer er ismeite etter gjedde. Våre økter de siste årene har fungert som kartleggings- og testturer i kjente og ukjente områder, for å se på mulig potensial. Dagens lokasjon var en plass langs Glomma, og et sted som tidligere har levert bra fisk. At en slik fisk skulle dukke opp denne dagen, hadde likevel ingen av oss trodd, sier Sondre Breian ifølge Pikewallis, som er en del av Hooked-plattformen.

  Les også: Opplev Finnskogen sammen med ekspertisen

  At det var en skikkelig gjedde som hadde tatt agnet hans under Glomma-isen skjønte fiskeren tidlig, til tross for at kampen starter rolig. Etter et par minutter våknet deriomt fisken til for alvor, og da vartet den opp me flere lange utras.

  – Fightens lengste del ble imidlertid spandert i nærheten av hullet. Det viste seg nemlig at skallen på en så stor fisk skulle bli vanskelig å få gjennom et 200-millimetershull. Da vi omsider fikk styrt hodepartiet oppover, gikk deriomt landingen utmerket med god hjelp fra en av kompisene mine, forteller Breian.

  Den sigre gjeddemadammen ble veid og målt på matte, bare avbrutt av korte turer i hullet for å holde fisken våt. Målebåndet viste meget pene 123 centimeter, og vekten stoppet på fantastiske 14,96 kilo.

  DRØMMEFISK: Sondre Breian med isfisket gjedde på nesten 15 kilo. (Foto: Privat)

  – Etter et par kjappe bilder fikk den majestetiske fisken gli rolig ned i hullet igjen, og med spreke slag med sporden svømte den av sted, forteller en fornøyd gjeddefisker.

  Les også: Sjekk hva Bjørn Vidar dro opp av et hull i Glomma-isen

  Fang og slipp-fiske fungerer ypperlig på store predatorer også nå om vinteren, men det er viktig at ting gjøres riktig. Er du usikker på hvordan du skal gå frem, finner du alt du trenger å vite om temaet her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles