More

  Opplev Finnskogen sammen med ekspertisen

  Har du drømt om å fiske storfisk i urørt, norsk natur? På Finnskogen kan disse drømmene gå i oppfyllelse, og nå kan du også få nærguiding fra folk som kjenner det store villmarksområdet bedre enn de fleste.

  Av: Endre Hopland

  Explore Finnskogen AS er navnet på selskapet til Rolf Maguns Grenberg, Per Ola Bjørneseth, Øystein Nymoen og Thomas Bjørneseth.  De fire kameratene er alle i 20-årene, og oppvokst med fiskestang i hendene på Finnskogen. Her har de fortsatt å fiske også i voksen alder, og nå ønsker de å dele Finnskogens fantastiske natur og fiske med verden.

  – For oss er det jakten på storgjedde, eller ørreten over kiloen i et stille og mystisk skogstjern som betyr mest. De siste årene har vi fått flere bekjente i det norske sportsfiskenettverket, og gjennom dette har vi blitt klar over at godt fiske i mystisk og urørt natur ikke er dagligdags rundt om i Norge. Eller verden for den saks skyld. Vi har lenge snakket om at vi ønsker å tilby flere mennesker de herlige naturopplevelsene vi har vokst opp med, og merkelig nok er det ingen som har lagt til rette for fiskeinteresserte i vårt område tidligere. Derfor ble det helt naturlig for oss å starte Explore Finnskogen, sier Thomas Bjørneseth til Hooked.

  Selv brenner han mest for fluefiske, men som barn fisket både han og kameratene med dupp og mark etter ørret og abbor. Dette er en oppvekst de aldri glemmer, og som de mener alle barn burde få muligheten til å oppleve også i dag.

  – Ettersom årene har gått har fluefiske, spinnfiske og isfiske utviklet seg til å bli det vi legger ned all vår tilgjengelige tid til, og vi har perfekte omgivelser å utfolde oss i. Alle fire er i full jobb eller studerer, men målet vårt på sikt er at selskapet i alle fall skal gi en av oss fulltidsjobb. Om vi må kombinere andre aktiviter enn bare fiske for å komme dit gjenstår å se, men vi har troen på turisme på Finnskogen, sier han til Hooked.

  Ideen om å tilrettelegge Finnskogens muligheter for folk flest ble sluppet nå i høst, og Bjørneseth legger ikke skjul på at både han selv og resten av kameratgjengen var veldig spente på hvordan det hele skulle bli mottatt. Tilbakemeldingene fra lokalbefolkning og venner har heldigvis vært utelukkende positive.

  – Folk støtter oss ved å kjøpe gensere med logoen vår på, eller ved å tilby utlån av alt fra hytter til båter, og vi blir kontaktet av folk som kommer med tips til nye steder eller forslag til samarbeidspartnere og lignende. Vi har nylig gjennomført våre første turer med alt fra far og sønn som ønsker godt gjeddefiske over noen dager, til en helg med Rapala Proguide Norge. Vi har også fått flere henvendelser fra inn- og utland den siste tiden, så vi føler vi har kommet godt i gang, forteller han.

  Finnskogen er som kjent et stort stykke norsk og svensk villmark, som strekker seg fra Solør til Värmland. Karene i Explore Finnskogen har utgangspunkt i Solør, og både fiske og naturopplevelser har fullt fokus, både når de er ute på egenhånd og sammen med gjester.

  Finnskogen
  Finnskogen kan by på det meste innen norsk ferskvannsfiske. (Foto: Privat)

  – Vi tilbyr fiske etter de fleste innlandsarter, der kanskje gjeddene er vårt beste kort. Gjeddefisket har veldig økende etterspørsel i Norge om dagen, og vi er så heldig at vi kan tilby dette kombinert med den mystiske Finnskognaturen vår. Vi skiller oss nok ut fra mange andre ved at vi også serverer en kortreist lunsj på bålet og vektlegger det å være på tur. For mange er dette veldig viktig, sier Bjørneseth til Hooked.

  Hovedguiden i selskapet er Rapala Proguide-Rolf Magnus Grenberg, som er utdannet innen faget. Selskapet har både fluefiske, spinnfiske og isfiske på programmet, og det er sesong hele året igjennom. I tillegg til turene kommer foredragsvirksomhet og kursing innen fiske. Skreddersydde opplegg for bedrifter og grupper som ønsker en skikkelig fisketur eller en unik naturopplevelse er også en del av pakken.

  – Jeg som er fluefisker synes fuefiske etter gjedde er det aller kuleste vi tilbyr, men jeg føler meg nokså sikker på at ismeite etter gjedde er noe som kommer til å bli populært. Dette gir ofte en actionfylt dag, og det er store sjangser for at drømmefisken blir tatt. Det blir en spennende vinter, sier Bjørneseth til Hooked.

  Mer om Explore Finnskogen finner du på deres egne nett– og Facebook-sider.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles