NM i sjøisfiske på Hjellbotn i reine tall og levende bilderDel dette:

Hele 110 deltakere meldte seg på årets NM i sjøisfiske, og 107 av disse stilte også på isen på konkurransedagen. 96 personer registrerte tellende fisk ved konkurranseslutt, og det samlede antallet godkjent fisk var altså tett innpå 500-tallet.

Hele 22 forskjellige arter ble tatt på Hjellbotn-isen denne lørdagen, eller 23 om en skal være pinlig nøyaktige. Det dukket nemlig opp både bergkutling og sandkutling, men under mesterskapet er disse slått sammen til felleskategorien småkutlinger.Den samlede artslisten for NM ser slik ut:

Bergnebb (29)
Berggylt (1)
Gapeflyndre (1)
Hågjel (2)
Hvitting (86)
Hyse (51)
Kloskate (2)
Knurr (79)
Lange (1)
Lyr (5)
Makrell (30)
Paddetorsk (8)
Sandflyndre (26)
Småkutling (16)
Sei (10)
Sild (1)
Sjøørret (5)
Svartkutling (32)
Sypike (40)
Torsk (30)
Vanlig ulke (4)
Øyepål (17)

Årets mesterskap ble en stor suksess, til tross for at isen på Løgninfjorden blåste bort, og reservearena Hjellbotn på ny måtte i aksjon. Det samlede premiebordet hadde en verdi på 106 000 kroner, noe arrangørene i NKML ikke legger skjul på at de er flaut stolte over.

Som tidligere skrevet gjorde Tore Kulset fra Hell reint bord i både åpen klasse og lagklassen, mens Maria Guttu fra Skien var best av damene. Resultatservice fra Nidaros kystmeirtelag viser ellers følgende NM-score:

Del dette:
Prev Dan har suksess med fiskehjelp-app – inne på topplisten i reise-kategorien
Next Ta en kikk på hva Sondre dro opp fra islagte Glomma

Comments are closed.