More

  NM i sjøisfiske på Hjellbotn i reine tall og levende bilder

  Hele 110 deltakere meldte seg på årets NM i sjøisfiske, og 107 av disse stilte også på isen på konkurransedagen. 96 personer registrerte tellende fisk ved konkurranseslutt, og det samlede antallet godkjent fisk var altså tett innpå 500-tallet.

  Hele 22 forskjellige arter ble tatt på Hjellbotn-isen denne lørdagen, eller 23 om en skal være pinlig nøyaktige. Det dukket nemlig opp både bergkutling og sandkutling, men under mesterskapet er disse slått sammen til felleskategorien småkutlinger.  Den samlede artslisten for NM ser slik ut:

  Bergnebb (29)
  Berggylt (1)
  Gapeflyndre (1)
  Hågjel (2)
  Hvitting (86)
  Hyse (51)
  Kloskate (2)
  Knurr (79)
  Lange (1)
  Lyr (5)
  Makrell (30)
  Paddetorsk (8)
  Sandflyndre (26)
  Småkutling (16)
  Sei (10)
  Sild (1)
  Sjøørret (5)
  Svartkutling (32)
  Sypike (40)
  Torsk (30)
  Vanlig ulke (4)
  Øyepål (17)

  Årets mesterskap ble en stor suksess, til tross for at isen på Løgninfjorden blåste bort, og reservearena Hjellbotn på ny måtte i aksjon. Det samlede premiebordet hadde en verdi på 106 000 kroner, noe arrangørene i NKML ikke legger skjul på at de er flaut stolte over.

  Som tidligere skrevet gjorde Tore Kulset fra Hell reint bord i både åpen klasse og lagklassen, mens Maria Guttu fra Skien var best av damene. Resultatservice fra Nidaros kystmeirtelag viser ellers følgende NM-score:

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles