More

  Maria utfisket alle damene under NM i sjøisfiske på Hjellbotn

  Maria Guttu noterte seg for syv forskjellige arter, inkludert stor hyse og øyepål, da NM i sjøisfiske gikk av stabelen lørdag. Det holdt til NM-tittel.

  Av: Endre Hopland

  Årets NM i sjøisfiske på Hjellbotn mønstret et startfelt på hele 107 deltakere i alle aldre og av begge kjønn. Som tidligere skrevet var Tore Kulset fullstendig ustoppelig under mesterskapet, og tok både Gullskata, førsteplassen i åpen klasse og en suveren seier i lagklassen sammen med stesønnen Christopher Skrondal Engan.

  Under NM konkurrerer alle over junioralder i åpen klasse, men det kåres likevel både en mannlig- og en kvinnelig norgesmester. Den nybakte norgesmesteren på kvinnesiden er altså Trondheim-bosatte Maria Guttu. At dette skulle bli utfallet av helgen hadde fiskeren selv aldri sett for seg.

  – Vi sa jo at vi gikk for seieren i lagklassen før vi begynte, men det var på ingen måte seriøst ment. Planen var bare å fiske hele dagen, og se hvordan det gikk. Jeg er selvsagt kjempefornøyd med resultatet, sier Guttu til Hooked etter å ha fått det synlige beviset på at hun er kvinnelig norgesmester i sjøisfiske 2018 i hende.

  De to første fisketimene var trege for Guttu og lagveninne Mari Kirkebøen Næss. Folk fikk fisk i hullene rundt dem, men hos de selv var det langt mellom nappene. Teknikken med isbor på seig sjøis var også litt rusten, så det tok noe tid å komme skikkelig i gang. Etter hvert løsnet likevel ting, og med dagslyset kom også flyten. En flott hyse på gode to kilo startet ballet.

  – Det var veldig moro, og det er den største hysen jeg noen gang har fått. Den gav også mye poeng. Jeg er likevel mest fornøyd med at jeg fikk øyepål. Den var det visst ikke så mange som fikk, forteller Guttu, som selv fisker alvorlig mye mindre enn den soleklare majoriteten av årets NM-deltakere.

  Da status skulle gjøres opp etter åtte timer med isfiske, stod Guttu altså bokført med syv forskjellige arter. Siden NM i sjøisfiske arrangeres som en artsfiskekonkurranse er dette mer enn godkjent, også i totalsammendraget.

  Med godt over 400 poeng la Guttu også alle de andre kvinnelige konkurrentene bak seg. I et felt som inkluderer både rutinerte sjø- og isfiskere og regjerende norgesmester i havfiske, er dette litt av en prestasjon.

  – Tiden på isen gikk nesten for fort i år, og det var veldig moro å delta. Et kjempebra arrangement, sier den ferske norgesmesteren til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles