More

  Norsk 11. plass i isfiske-VM

  Isfiske-VM 2017 i Riga er over for i år, og det norske landslaget endte til slutt på en 11. plass. Dette lever landslagsledelsen godt med.

  Av: Endre Hopland

  – Vi har tatt noen steg i riktig retning, og det er vi fornøyd med. Vi har havnet helt sist i feltet de to foregående årene, så at vi har tre nasjoner bak oss i år er helt kløart en forbedring, sier visekaptein og icerunner for de norske isfiskerne, Marius Hassve, til Hooked.

  Etter VMs første dag lå det norske laget, som består av Odd Henning Hansen, Thomas Ødegård, Cato Røenbakken, Kjell Robert Kaspersen, Jonny Bækken, Svein Kristiansen (kaptein) Marius Hassve (icerunner) og Anders Furuseth Hansen (icerunner), på 10. plass. I løpet av andre og avgjørende fiskedag, falt de altså et lite hakk på resultatlisten.

  Les også: Norsk 10. plass etter første VM-dag

  I går ble Odd Henning Hansen nummer fire av 14 i sin rute, noe som er en virkelig god prestasjon i konkurranse med verdens beste isfiskere. I dag toppet lagkamerat Cato Røenbakken dette med sin tredjeplass. Resten av det norske laget klarte dessverre ikke å følge opp, og med henholdsvis tre 12. plasser og en 14. plass, endte altså Norge på 11. plass i sammendraget.

  Hassve er klar på at dette er et oppløftende resultat for landslaget, og han forteller at den norske delegasjonen har lært mye under oppholdet i Riga.

  – Fisket denne helgen har vært et helt annet enn det vi er vant til hjemmefra, så i fremtiden det må nok trenes mer målrettet mot det som kan forventes i det aktuelle landet VM går i. I tillegg er det viktig å ha med seg flere i støtteapparatet, helst en ti-tolv stykker totalt inkludert fiskere, sier han, og legger til at troppen som representerer Norge under neste VM også bør være betydelig større.

  Les også: Denne gjengen skal forsvare Norge sin ære i isfiske-VM

  – Detaljerte forberedelser og kommunikasjon til fiskere fra sidelinjen har vi sett at helt klart er en fordel. Vi ser for eksempel at russerne og amerikanerne kommuniserer til sine egne i delegasjoner via radio og intercom. Sånn sett trenger vi utvilsomt noen sponsorer. Dette her er store greier internasjonalt, og flere av de større landene er sponset med både det ene og andre. Det trenger vi også neste år, sier Hassve til Hooked.

  Isfiske-VM 2017 ble for øvrig vunnet av Ukraina, med Latvia på andreplass og Russland på tredje.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles