More

  Eastfield Catapult – en stang med mye fiskeglede

  Jeg har alltid vært veldig forsiktig med å mene for mye, men det skal det nå endres på. Jeg skal likevel bare prøve å mene noe om det jeg føler jeg kan mene noe om, og ikke alt mulig annet. Eastfield Catapult mener jeg mye om.

  Av: Erik Walmann, Pikewallis

  Aller først: Her er de kalda fakta om denne stangen. Den lages hos JS Company, som er en velrennomert fabrikk for eksklusive stenger. Klingene bygges fra grunnen av, på en 30/40-grafittblandning, etter produsentens oppskrift. Denne vanskelige blandingen balanserer hårfint mellom lav vekt og rå styrke.

  Den kraftigste stangen på 8,2 fot har en kastevekt på 60-150 gram. Aksjonen ligger mellom rask og progressiv. Detta gir en kjapp og stiv klinge. Bakhåndtaket måler 44 centimeter fra snellefestet, noe som gir ekstra kraft i kast og mothugg. Stangens totalvekt ligger på cirka 198 gram.

  Det finnes et hav av stenger, og det finnes et hav av smak i forhold til hvilken stang som er god. Jeg har jo selv hatt gleden av å lage egne stenger, og jeg har vært så heldig å få testet mange andre.

  Spinnfiske med gummi har tatt av i Norge, og som regel snakker vi da om baits fra 50-150 gram. Og mange ønsker triggerstenger, altså stenger med pistolhåndtak.

  catapult
  Her ser du en stang med pistolhåndtak som jeg liker å kalle det. Til disse bruker man multisneller, som i mine øyne er en stor fordel til det litt tyngre fiske.
  ambassadeur
  Multiplikatorsneller som denne Ambassadeuren er fine til det litt tyngre fisket.

  Eastfield er et lite selskap som i mine øyne ikke har råd til å komme ut med noe dårlig utstyr, og da tenker jeg på kvaliteten på produktene, ikke på aksjon eller andre personlige preferanser, men for eksempel holdbarhet.

  Jeg har nå kjørt min Catapult i et år nå, og mener at jeg har nok timer bak stangen til faktisk å mene noe om den. Stangen er lett og smidig, samtidig som den kjennes robust, og man føler man faktisk kan håndtere det meste av gjedde som finnes i Norge. Det vi si at den passer like godt i Nitelva som å stå pelagisk i Øyeren å denge.

  Det å føle at du har et verktøy i hende som faktisk leverer når du trenger det, er betryggende. Jeg har testet stenger som også har vektrate opp til 150 gram som jeg rett og slett ikke tør bruke når jeg står og denger pelagisk i et vann der risikoen er meget stor for å få stor fisk. Denne følelsen får jeg ikke med Catapulten i hånda.

  Nå er det ikke umulig at jeg, med de stengene jeg har tilgjengelig, går over til en nifoter når det er 700 meter med vann på alle kanter, men Catapulten, med sine 8,2 fot, hadde også gjort jobben. Avstanden mellom snellen og bakhåndtaket er akkurat passe. På mange stenger kan avstanden der være for kort, noe som føles rart når man skal kaste ut. Dette opplever man ikke med Catapulten. Men dette er selvsagt ting du skal teste ut selv før et eventuelt kjøp.

  Det samme gjelder pistolgrepet. Sjekk ut om det passer deg og dine hender. Når det gjelder aksjonen så kan man diskutere den opp og i mente, men man skal ikke tulle med det at stengene faktisk må kunne penetrere krokene. Gjør de ikke dette, vil du miste mye av fisken du har på. Her leverer Catapulten, uten at den oppleves som en kjepp.

  Stangen reagerer lynkjapt, selv om tuppen er myk og krokingen sitter. Den kroker godt, samtidig som den gir deg den hjelpen du trenger når du driller fisk. Lengden er perfekt, både for land- og båtfiske og den kan greit brukes til jerkfiske hvis man har en sideveisstilling, altså at man jerker med stangen litt til siden. Den er også lett, noe som er en stor fordel når man skal stå å kaste en lang dag. Man blir ikke sliten.

  I denne filmen får jeg all fisk på Catapulten, og jeg tror ikke jeg mistet en i muthugget:

  For meg har det alltid vært viktig å kunne se folk i øynene når det gjelder mine anbefalinger, og her er jeg trygg på at jeg kan det. En Eastfileld Catapult er en glimrende stang som du vil få masse glede av. Du vil få en følelse av å kunne håndtere det meste av gjeddefiske med denne stangen, som kroker godt og føles lett og smidig. Stangen er også todelt, noe som er viktig for mange.

  Så skal du ha ny stang innenfor dette segmentet, så anbefaler jeg deg å ta en titt på Eastfield Catapult.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles