More

  Fluestang

  Det lages nesten ikke møkkastenger lenger, og du skal ha fisket lenge for å kjenne forskjell på en stang til 1000 og en til 10 000. Det viktigste er at du liker følelsen stanga gir deg.

   

  Stenger leveres i ulike stivhetsgrader og aksjonstyper, og hva man foretrekker, blir smak og behag. Ikke kast bort tid på å tenke for mye på ulike aksjonstyper. Styr unna de aller stiveste, de aller mykeste og de aller billigste modellene. Om mulig: Prøv stanga før du kjøper den.   

  Det er lurt å tilpasse kjeppen etter det fisket du skal bedrive. Til vanlig ørretfiske trenger du en stang i AFTM-klasse 4-5, sjøørretfiske 6-7, laksefiske 8-10, hvithai 14 osv.

   

  Tohåndsstenger brukes utelukkende til laksefiske.

   

  En stang på ni fot passer til de fleste typer fiske, men skal du fiske ørret i småbekker, kan du med fordel gå ned til en åttefoter, og skal du fiske laks med enhåndsstang med vann til oppunder haka, er det lurt å satse på en tifoter.

   

  Det kan være en fordel med en tre- eller firedelt stang siden den er mye lettere å dra med seg rundt omkring i verden. Hovedregel: Bruk alltid en stang som er kraftig nok til å få flua dit du vil, og til å kjøre fisken raskt og effektivt.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...
  Previous articleOm fluefiske
  Next articleFluefiskesnelle

  Related articles