More

  Fluefiskesnelle

  I ørretfiske er snella kanskje den minst viktige delen av utstyret, men igjen: fluefiske handler først og fremst om følelser, og en delikat snelle med en liflig lyd fyller kroppen din med godfølelse. De fleste sneller i dag er såkalte storspolesneller. De leveres i ulike størrelser.

   

  Sørg for at snella matcher stanga. Større og sterkere fisker, som storsei, bonefish og laks, stiller høyere krav til snella, og da kan bremsen bli viktig.   

  I ørretfiske har ikke bremsen særlig betydning. Ikke still den for stramt, bruk heller fingrene til å bremse spolen manuelt.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...
  Previous articleFluestang
  Next articleFluefiskesnøre

  Related articles