More

  Fluefiskesnøre

  Snøret er den aller viktigste delen av fluefiskeutstyret.

  En nysmurt, velpleid line som passer perfekt til stanga, gir en helt annen totalopplevelse enn å stå og slenge med noe krakelert og feilproporsjonert gammelt ræl.

  Dårlige og feilproporsjonerte snører har ødelagt mang en potensiell fluefiskekarriere. Et weight forward flytesnøre fungerer godt til de aller fleste fiskesituasjoner.   

  Hvis du skal ned i dypet, må du investere i et synkesnøre. Synkesnører leveres i ulike synkegrader, avhengig av hvor langt ned du vil.

  Synk klasse 1 er lettest og synker saktest, klasse 5 er tyngst og synker fortest.

   

  Snøret må være noenlunde samme AFTM-klasse som stanga (basert på vekten av de første ni snøremeterne), og det må vaskes og smøres med jevne mellomrom, helst før eller etter hver bidige fiskeøkt.

   

  Hvordan du behandler snøret, er kanskje enda viktigere enn kvaliteten på snøret. Bruk et godkjent smøremiddel som ikke dreper alt insektsliv i elva, og les bruksanvisningen.

   

  Husk at mange stive stenger, særlig på korte kast, funker bedre med et snøre som er én klasse tyngre enn oppgitt.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...
  Previous articleFluefiskesnelle
  Next articleFluefiskefortom og spiss

  Related articles