More

  Annet utstyr

  Det som følger her, er bare ganske nødvendig, men du gjør lurt i å skaffe deg det.

   

  Fluebokser. Kjøp enkle bokser i plast med små rom til tørrfluene, og bokser med remser av ethafoam el.l. til å feste fluene i til våtfluer, nymfer og streamere. Husk at boksene skal få plass i lomma på jakken/vesten.

   

  Tørrfluepulver/tørkepulver til å tørke og impregnere tørrfluene så de flyter som de skal. Dette er viktig. Her slumses det mye.

   

  Fluefiskecaps for å holde sola unna øynene og for å se ut som om du vet hva du driver med.

   

  En liten saks eller fortomsklipper – for å spare tenna og modifisere flua.

   

  Eske med splitthagl – til å feste på fortommen hvis man vil at flua skal synke.

   

  Krokbryne – til å kvesse krokene med.

   

  Snøreimpregnering – til å smøre snøret så det blir glatt og fint å kaste med.

   

  Polaroidbriller – for bedre å kunne se fisken under vann, og for å se ut som om du vet hva du driver med. Husk pusseklut.

   

  Spissmateriale – i ulik tjukkelse (3x, 4x, 5x, 6x, 7x). Husk at spissmateriale er forbruksvare. Sjekk bruddstyrken regelmessig.

   

  Vadejakke – til å bære alt dette utstyret må du enten ha en vadejakke med veldig mange lommer, en fluefiskevest eller en slags rumpetaske. En vanntett vadejakke i Gore tex eller tilsvarende materiale med store lommer er alltid lurt på fisketur, og kombinasjonen vadejakke/rumpetaske er nærmest uslåelig.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Previous articleVadere
  Next articleFluefiskeknuter

  Related articles