VadereDel dette:

En fluefisker er nesten alltid iført vadere, ikke bare for å komme nærmere fisken uten å bli våt på beina, men like ofte for å kunne krysse elva og for å posisjonere seg slik at han står der han bør stå, i forhold til baksleng, strømforhold osv.

 

I gamle dager sto hovedvalget mellom buksevadere og støvlevadere. Engelskmennene sverget til lave støvlevadere, mye fordi kalkelvfiske ikke krever vading i det hele tatt. Amerikanerne sverget til heldekkende buksevadere i gummi eller pvc med påsveiset støvel. 

I dag er det nesten utelukkende pustende buksevadere med neoprensokk i Gore tex og liknende materialer som gjelder.

Buksevadere gir deg flere muligheter, og mye større frihet. I og med at moderne vadere ”puster”, er det ikke lenger fullt så ubehagelig og klamt å oppholde seg lenge i dem.

 

Passformen på vaderne er viktig. De skal ikke være for trange å få på seg, men de skal heller ikke henge og slenge rundt kroppen som en søppelsekk.

 

Velg vadesko som er gode å gå i, som ikke er for trange, med en såle som ikke sklir på steiner under vann. Den vanligste grunnen til at man fryser på tærne, er for trange vadestøvler.

Del dette:
Prev Fluefiskefortom og spiss
Next Annet utstyr

Comments are closed.