More

  Vadere

  En fluefisker er nesten alltid iført vadere, ikke bare for å komme nærmere fisken uten å bli våt på beina, men like ofte for å kunne krysse elva og for å posisjonere seg slik at han står der han bør stå, i forhold til baksleng, strømforhold osv.

   

  I gamle dager sto hovedvalget mellom buksevadere og støvlevadere. Engelskmennene sverget til lave støvlevadere, mye fordi kalkelvfiske ikke krever vading i det hele tatt. Amerikanerne sverget til heldekkende buksevadere i gummi eller pvc med påsveiset støvel.

   

  I dag er det nesten utelukkende pustende buksevadere med neoprensokk i Gore tex og liknende materialer som gjelder.

  Buksevadere gir deg flere muligheter, og mye større frihet. I og med at moderne vadere ”puster”, er det ikke lenger fullt så ubehagelig og klamt å oppholde seg lenge i dem.

   

  Passformen på vaderne er viktig. De skal ikke være for trange å få på seg, men de skal heller ikke henge og slenge rundt kroppen som en søppelsekk.

   

  Velg vadesko som er gode å gå i, som ikke er for trange, med en såle som ikke sklir på steiner under vann. Den vanligste grunnen til at man fryser på tærne, er for trange vadestøvler.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Previous articleFluefiskefortom og spiss
  Next articleAnnet utstyr

  Related articles