More

  Fluefiskeknuter

  Knuter er viktig om du vil unngå å ryke fisk. Og som vi alle vet: Man ryker ikke fisk. Du trenger ikke kunne så mange knuter, men du må kunne dem godt.

  Husk å fukte monofilamentet med spytt før du omhyggelig strammer til knuten.

  Til festing av flua bruker vi mest forsterket slukknute, men mange foretrekker Thurle til tørrfluer og Duncanløkke til nymfer og streamere slik at flua beveger seg friere.

   

  Vær nøye når du strammer til så du unngår knekk på snøret nær flua.

  Til skjøting av fortom bruker vi normalt blodknute med fem tørn, men kirurgknuten er lett å binde og funker bra selv om det er stor forskjell i tykkelsen på de to monofilamentene som spleises.

  For skjøting av fortom til flueline foretrekker vi nåleknute som limes for å gjøre den glattere. Dette er viktig. Det er fryktelig irriterende med en knute som ikke glir glatt og naturlig gjennom stangringene.

  Mellom flueline og backing bruker vi kirurg– eller nåleknute.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Previous article
  Next article

  Related articles