More

  Tilslag og kroking

  Noen dager, eller noen fisketurer, sitter alle fisker som spiser flua di, uten at du trenger å tenke på hva du gjør i tilslaget.

   

  Andre dager, eller andre fisketurer, sitter absolutt ingenting, og du føler deg som verdens største idiot.

   

  Når fisken tar flua di, har du sjelden mer enn to sekunder på deg før den spytter den ut igjen. Men to sekunder er egentlig en liten evighet, og den klart vanligste feilen er å være for rask.

   

  1. Småfisk krever kjappere tilslag enn storfisk, og små fluer fordrer raskere tilslag enn store fluer.
  2. En selvsikker og trygg fisk betyr at du har bedre tid på deg enn med en aggressiv sprutevaker.
  3. Raskere vann krever raskere tilslag.
  4. Ikke røsk stanga bakover eller opp i været. Hev den rolig, bestemt og kontrollert opp og til siden. Hvis du er for rask og brutal, risikerer du å rive flua ut av kjeften på fisken, eller å ryke fortommen.
  5. En nervøs fisk vil ofte bare dulte inspiserende borti flua di uten å spise den skikkelig.

  Med andre ord: Det er ikke sikkert det er deg det er noe i veien med.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Previous article
  Next article

  Related articles