More

  Polsk-tjekkisk nymfeteknikk

  Hvis kona venter med kjevle hjemme, og du på død og liv må fange en fisk, har våre petri brødre i øst funnet ut at det er veldig effektivt å fiske en rigg med to-tre tungt fortyngede nymfer langs bunnen på steder med stor fisketetthet og bra fart i elva.

   

  Det finnes mange ulike varianter av denne teknikken, men hovedgreia er korte kast og best mulig kontakt med tunge nymfer som skal bevege seg langs bunnen med minst mulig påvirkning av flytet.

   

  Hovedutfordringen er å kjenne når fisken tar, men det kommer sigende etter noen skarve tiår med trening. Enkelte jukser litt og bruker nappindikator.

   

  Teknikken er avhengig av at fisketettheten er stor, og at elva er relativt rask så fisken må bestemme seg fort.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Previous article
  Next article

  Related articles