More

  Fluefiske i Belize – Placencia

  Reis med XXL Adventure på spennende fluefiske i Belize – Placencia.

  Dette er stedet for den hardbarkede fiskeren som har permit og tarpon i fokus. Vi garanterer ikke fangst av permit, men det finnes ikke et bedre reisemål dersom du vil ha flere sjanser på permit hver eneste dag. Her får du det!

  Det er mye permit i dette området, og fisket er ofte svært visuelt. Utenfor Placencia består kysten av mengder med hardpakkede korall-flats, der permiten kommer inn for å spise store mengder krabber når tidevannet er riktig. Det vanlige er derfor at man fisker på tailende (krabbespisende) permit – Et hardt og krevende fiske som virkelig setter fiskeren på prøve! Permit’n er en av verdens vanskeligste fisker å lure på flue, og den minste feil fra fiskeren resulterer i skremt fisk eller avvisning av flua. I Placencia er det hele 10-timers fiskedager, og guidene er spesialister på permit og tarpon. Et meget spennende, visuelt og utfordrende fiske, og for mange er dette det mest “ultimate” innen fluefisket!

  [googlemap src=»https://maps.google.no/maps?q=Placencia,+Stann+Creek,+Belize&hl=en&ll=16.513783,-88.36647&spn=0.718224,0.97641&sll=18.218916,-86.879883&sspn=2.84602,3.90564&oq=Belize+pla&hnear=Placencia,+Stann+Creek,+Belize&t=m&z=11″ height=»200″ ]

  Det er ikke så mye bonefish i dette området, men de få som er der kan ha fin størrelse. Det er få som leter opp disse, for når permitfisket ikke er på topp brukes mesteparten av tiden på å fiske etter tarpon, jack’s, baracuda eller snook. Det er spesielt to områder utenfor Placencia som har mye tarpon. Her finnes det mengder tarpon opp til 70lbs. I tillegg finner man ofte ganske fin tarpon langs mangroveskogene. En spennende avveksling til permitfisket. Placencia er et vakkert sted, med en meget “laid back” stemning. Flere restauranter og barer i hyggelige og trygge omgivelser.

  Boforhold :

  Hotellet ligger et steinkast fra stranden, så ta med badetøy! Rommene har kjøleskap, 2 senger, dusj og toalett, og alle rommene har både vifte og aircondition slik at det blir lettere å sove dersom det er varmt på natten. En egen terrasse med hengekøyer og sittegrupper hører med, og i resepsjonen kan du koble deg på internett. Rommene blir vasket og ryddet hver dag. Menneskene i Placencia er meget vennlige, og det er store smil over alt. Det er lite turister, og en hyggelig stemning i byen.

  Fisket fra båten :

  Båtene dere fisker fra (flat-skiffs) er spesiallagde båter på 23 fot med 60 hesters motorer. Alle båtene har stangholdere og kasteplatformer i fronten av båten. Det er ikke mulig å leie fiskeutstyr av guiden på disse turene, det er derfor viktig at du tar med nok utstyr hjemmefra.

  Det er to fiskere og én guide pr. båt. Guidene har lang erfaring i å finne fisk, og man må stole på guidens henvisninger når han forteller hva du skal gjøre. Guidens erfaring er gull verdt, og han vet godt hvor man bør dra under de rådende forholdene. Mange steder kan man gå ut av båten og vade.

  Under permitfiske på tailende permit er dette mer regel enn unntak, men avhengig av vær og vind..

  Fiskeområdet for fluefiske i Belize – Placencia

  Kystlinjen har flere elver og laguner, og du finner omtrent alt av arter som liker seg i tropiske farvann. På innsiden av revet er det tidevanns-strømmer, og dette er produktive habitater for de fleste tropiske fiskeslag. Placencia har mengder med hardpakkede korall-flats, med krabbespisende permit. Disse er lettvadede, og fisket foregår derfor ofte til fots. Placencia er en del av et triangel i Belize med slike korall-flats, og få steder i verden kan måle seg med dette triangelet når det gjelder muligheten til å fiske på tailende permit. I tillegg får disse korall-flatsene hele tiden inn “fersk” fisk fra dypere vann, og fiskepresset er minimalt. Det er ikke så mye bonefish i Placencia, men flere områder med fin tarpon fra 25 – 70lbs. Store Jack’s kommer inn i perioder, men da på dypere vann.

  Utstyr for fluefiske i Belize – Placencia

  Du må ha med ditt eget fiskeutstyr til Belize. Til tarponfisket anbefaller vi 9 fot stenger i klasse #9-12. Til permit anbefales 9 fot stenger i klasse #8-10, og til bonefish 9 fot klasse # 5-7. Det kan være greit om dere har med en reservestang i f.eks #8 eller #9 i tilfelle stangbrudd. Husk at temperaturene i luft og vann er mye høyere enn i Norge, så man bør ha wf-snører som er beregnet på tropisk varme. Utstyr til dette fisket få’s kjøpt i flere norske butikker i dag, eller kan bestilles direkte hos oss. Det er viktig å ha sneller som rommer mye backing, for disse fiskene er sterke og raske. Saltvannsbestandige storspolesneller med god brems anbefales! Fluer bør bindes opp eller kjøpes før avreise. Alle som reiser med oss får tilsendt informasjon og bilder av diverse gode fluer.

  Dere vil også få tilsendt informasjon om alt av utstyr, bekledning etc, og andre praktiske ting.

  Klima / bekledning under fluefiske i Belize – Placencia

  Det er varmt på disse breddegradene, og luftfuktigheten er mye høyere enn vi er vandt til.

  Solbeskyttelse er viktig! Du står i vann/båt hele dagen, og sola reflekteres i vannet. Den dobble dosen sol gjør det helt nødvendig å bruke cap og solbriller, og mange velger å fiske i langermede tynne skjorter de første dagene. Tynne luftige langbukser kan også være nødvendig om man ankommer Belize med vinterbleke legger. Gjerne ”zip-on” varianter, som kan gjøres om til shorts.

  Flats-vadesko anbefales, men det viktigste er at man har fottøy som beskytter føttene mot skarpe koraller og steiner. Å gå barbeint anbefales ikke! En ”bøff” er også et godt plagg å ta med seg.

  Det kan være noe mygg og knott ved mangroveskogene, men det er sjeldent noe problem. Det kan allikevel være lurt å ta med myggmiddel dersom man generelt er plaget med myggstikk.

  Nedlastninger

  Program 2012/2013 – Last ned

  Kontakt

  Kontakt XXL Adventure

  Fluefiske i Belize - Placencia

   

  Bildegalleri fra Fluefiske i Belize – Plancencia

  [divider]

  Andre fluefiskereiser og eksotiske fisketurer

  [maplist categories=»308″ showdirections=»false» hidecategoriesonitems=»true» simplesearch=»true» hidefilter=»true» hidesort=»true» locationsperpage=»5″]

  [divider]

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Previous article
  Next article

  Related articles