More

  Fluefiske i Venezuela

  Fluefiske i Venezuela på Los Roques er helt fantastisk! Det er mye stor bonefish i området, og det vil ofte dukke opp muligheter for å prøve seg på tarpon og permit.

  Det er bare Seychellene og Cayo Largo på Cuba som kan måle seg med antall store bonefish. Snittstørrelsen er nærmere 4lbs, og gjester kan forvente å få bonefish i løpet av uka som vil bikke 6-10 lbs. Området er også kjent for den høye gjennomsnittsvekten på permit. Permiten er ikke like tallrik som i Belize, men snittstørrelsen er ganske stor. Det er også godt med tarpon mellom 10 -70 lbs, og i perioder kommer det inn en god del større individer. Babytarpon finnes året rundt, og gir en artig avkoblig til bonefish-fisket. I tillegg finnes mengder med Baracuda, Snook, Snapper, Jack’s, Bluerunner’s og en god del andre arter.

  Båtene er litt større enn det man er vant til fra andre steder, og guidene har alltid med sin egen båtkaptein. Mesteparten av bonefish-fisket i dette området gjøres til fots, og derfor gjøres det på denne måten. Dere går i land i ene enden av en bonefish-flat, og vader sammen med guiden mens dere ser etter bonefish. Båtkapteinen plukker dere opp igjen når guiden vinker – gjerne på andre siden av flats’n, slik at dere fisker av områdene effektivt og grundig.
  På dypere vann, eller ved permit/ tarponfiske, brukes oftest båten under selve fisket. Da står du på kasteplatformen foran i båten, og følger instruksene til guiden. For enkelte nordmenn er slik guideing litt uvandt, men man blir snart vandt til guidenes kommandoer – og de vet hva de driver med! Stol på guiden, og du vil få mye fisk!

  [googlemap src=»https://maps.google.no/maps?q=Venezuela+Los+Roques&hl=en&ll=11.792752,-66.612167&spn=0.18333,0.244102&sll=11.864228,-66.426855&sspn=0.733122,0.97641&hnear=Los+Roques+archipelago&t=m&z=13&iwloc=A» height=»200″ align=»aligncenter» ]

  Klima/ Sesong for Fluefiske i Venezuela – Los Roques

  Los Roques ligger nær ekvator, og langt sør for de tornadoene som av og til kommer inn i Karibien på høsten. Været er ganske stabilt og tørt, og de har lite nedbør i løpet av året. De slipper også unna kaldfronter om vinteren, slik som f.eks Bahamas, Mexico og Cuba kan oppleve. Dette gjør Los Roques ganske ”sikker” værmessig. Man kan fiske hele året, men vi anbefaler februar tom oktober.
  Fra november til januar er vannstanden (flo) høyest og det blir vanskelig å finne bonefish, men de er der. Februar til august er best for allroudfiskeren, mens de som går målrettet for tarpon og permit bør reise i september/ oktober. Da begynner vannstanden å stige litt (høyere flo), men det blir også litt vanskeligere å finne tailende bonefish på grunnene. Du vil likevel få nok av bonefish på fjæra om du ønsker det. Reiser du fra februar tom. oktober, så får du uansett en fantastisk fiskereise.

  Lodgen:
  Lodgen har et velutviklet og fisketilpasset program som vil overraske deg positivt. Betjeningen er ekstremt hyggelige og hjelpsomme, og maten er i toppklasse. Rommene er smakfulle med AC, vifter, fine bad og daglig rengjøring. Etter en dag med fantastisk fiske, er det bare å slappe av frem til middagen serveres ca. kl. 19:30. Lodgen ligger nære den lokale stranden/ marinaen, og har en hyggelig atmosfære.

  Nedlastninger

  Program 2012/2013 – Last ned

  Kontakt

  Kontakt XXL Adventure

  Fluefiske i Venezuela - Reis med XXL Adventure

  Bildegalleri om Fluefiske i Venezulea

   
  [divider]

  Andre fluefiskereiser og eksotiske fisketurer

  [maplist categories=»308″ showdirections=»false» hidecategoriesonitems=»true» simplesearch=»true» hidefilter=»true» hidesort=»true» locationsperpage=»5″]

  [divider]

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles