More

  Fluefiske i Costa Rica

  Fluefiske i Costa Rica – hos Bahia Rica  – m/ Fullpensjon

  Ønsker du å oppleve et riktig eventyr? Omgitt av jungel med aper og papegøyer, nesten ingen mennesker, og et fantastisk fiske? Reis med XXL Adventure til Bahia Rica! Stedet ligger i en rolig bukt i Nicoyagulfen på den vakre vestkysten av Costa Rica. Her blir en vekket av store flokker papegøyer og brøleaper som signaliserer starten på en ny dag. Gulfen fortsetter ut til det stor åpne Stillehavet hvor neste stopp er Hawaii! Det er gode fiskeplasser rett utenfor Bahía Rica og fisket kan starte nesten umiddelbart avhengig av hvilken art man er ute etter og hvordan tidevannet er. Kontinentalsokkelen på vestkysten er også smal, slik at det er kort vei ut til de næringsrike fiskeområdene hvor storfisken lurer. Det er en enorm variaiasjon av fiskearter i området, og her finner du mange av de mest spennende artene man kan fiske på. Fra en 25 fots sportsfiskebåt som er guidet av en norsk marin biolog, fisker vi både etter store sterke sportsfisk som roosterfisk og sverdfisker, og etter matfisk som havabborer og Dorado. Sportsfisken blir alltid sluppet fri igjen. Den store overflateaktiviteten gjør fiskeopplevelsen enda større da vi til daglig ser store stimer fisk som spretter og jakter i overflaten. Det er heller ikke uvanlig å se skildpadder, hval, djevelrokker og delfiner.

  Ønsker du å fiske etter Sailfish, Marlin, Roosterfish, Dorado, Jack’s, Tunfisk, forskjellige store havabborer, og mange andre utfordrende arter, så finner du her et enormt spennende fiske i minst like spennende omgivelser. Det er i dette området Hollywood spilte inn ”Jurassic Park”..

  Costa Rica
  Costa Rica er sentralamerikas naturlige eventyrland, et unikt ustillingsvindu for natur og dyreliv. Alt du kan forestille deg – vulkaner, regnskoger, skummende elvevann, idylliske strender – Costa Rica har det. Denne økologiske variasjonen gjør Costa Rica til en perfekt destinasjon for naturelskere, for folk som vil oppleve en annerledes kultur og for de som vil være aktive og delta i mange aktiviteter. Denne ”Edens hage i mellomamerika” skilter med et nettverk av spennende elver, frodig jungel, nasjonalparker og nydelige strender både på Stillehavs- og Atlanterhavskysten. Den politiske situasjonen er stabil og landets levekostnad lav. Costa Rica er en spennende og ny destinasjon med et stort potensiale, og turismen viser en sterk vekst spesielt fra Europa. Det stabile og behagelige klimaet gjør Costa Rica til en helårs destinasjon. Landet har en unik geografi i tillegg til at det ligger mellom to verdenshav og ikke mindre enn 11% av landet er nasjonalparker.

  [googlemap src=»https://maps.google.com/maps/ms?msid=207809905602288662509.0004b388b39b3c84c886f&msa=0&ll=9.83289,-84.889297&spn=0.095902,0.169086″ height=»200″ ]

  Fluefiske i Costa Rica – rundt Bahía Rica

  Til daglig fiskes det etter mest in-shore fisk. Det vil si fisk som holder seg i nærheten av land enten det er øyer eller fastlandet samt undervanns rev. Det fiskes på forskjellige måter avhengig av hva det fiskes etter. De vanligste metodene inkluderer dorging med død eller levende agn, eller i kombinasjon med plastblekkspruter. Vi fisker også med popper, rapalas, agnbiter eller stingsild hvis den riktige fisken er tilstede. Det er mulighter til å prøve seg på rekordfisk hvis man er rekordjeger. Hvis seilfisk og marlin kommer innenfor rekkevidde er det mulighter til å prøve seg på dette fisket også. Allikevel er det hovedsakelig in-shore fisken som er hovedattraksjonen.

  Sesong for fluefiske i Costa Rica

  Fisket er variert og bra stort sett året rundt. In-shore fisket er noe bedre i regntiden (mai-oktober) enn i den tørre tiden, mens off-shore fisket er noe bedre i den tørre tiden (november-april). Dette er veldig generelle regler og det er det daglige fisket som teller. Rekordfisk kan tas i hvilken som helst måned.

  Overnatting 
  Ettersom de fleste flyvninger fra Norge ankommer Costa Rica seint på kvelden og avreise er tidlig på morgenen vil du overnatte på et hotell i nærheten av flyplassen første og siste natta. La Rosa de America har rom med separate innganger og bad (med varmt vann) fordelt på små bungalows som er spredt ut i en tropisk hage. Dere vil bo 2 sammen i hver enhet. De har basseng, day spa og en hyggelig frokostsal.

  De øvrige nettene vil du bo hos Bahía Rica. Bahía Rica er privat eid av et norsk par som har som mål å tilby et spennende opphold i Costa Rica i en ekte jungel setting. Nicoyagulfen er det perfekte stedet for å tilby dette, og på Bahía Rica er kombinasjonen av komfort og jungelfølelsen perfekt. Stedet er som skapt for deg som liker en rolig atmosfære litt bort fra selve turiststiene. Stedet ligger ca 100 meter fra sjøen og er uformelt og hjemmekoselig. Her kan du slappe av i en hengekøye og nyte junglelydene, ta deg en treningsøkt med en kajakk, eller gå tur i jungelen om du har mer energi etter fiskingen. En avslappet atmosfære preger Bahía Rica, med fellesområder for sosialt samvær og bespisning. Det er fortsatt flere apekatter enn mennesker her!

  Nedlastninger

  Program 2012 / 2013 – Last ned

  Kontakt

  Kontakt XXL Adventure

  Fluefiske i Costa Rica

  Bildegalleri av Fluefiske i Costa Rica – Bahía Rica

  YouTube videoer


  [divider]

  Andre fluefiskereiser og eksotiske fisketurer

  [maplist categories=»308″ showdirections=»false» hidecategoriesonitems=»true» simplesearch=»true» hidefilter=»true» hidesort=»true» locationsperpage=»5″]

  [divider]

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles