More

  Sørv

  Sørven er kanskje en av våre peneste ferskvannsfisker, med sine knallrøde finner og sølv- til bronsefarget kropp. Typisk er det at ungfiskene har sølvfarget kropp, mens den går over til bronsjefarget hos eldre individer.

  Sørven er meget lik mort, men kan skilles fra denne på at ryggfinnen er plassert bak bukfinnen på sørven og rett foran hos mort. Sørven har normalt også en noe høyere kroppsfasong og er tydelig underbitt med sin skråstilte munn. Svelgtennene er også karakteristiske, da disse er riflete. Sørven kan også opptre som en gullfarget variant.

   

  Sørven er en typisk stimfisk, som er mest aktiv i skumringstimene og litt utover natta. Den trives best i vegetasjonsbeltet på grunt vann. Føden består hovedsakelig av snegler, insekter, larver og planter, men større individer jakter også på småfisk.

  I Norge er den utbredt fra Oslo til Jæren.

   

  Sørven er en populær sportsfisk i enkelte meitemiljøer som yter god motstand på lett utstyr. Maks størrelse 51 cm og 2,1 kilo, men i Norge sannsynelig ikke over 1,5 kilo. Høyeste rapporterte alder er 19 år.

  Norsk sportsfiskerekord er på 1340 gram.

   

  Les mer på www.fiskipedia.no

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Previous article
  Next article

  Related articles