More

  Drømmefisken: Her er de største ørretene som er meldt inn i konkurransen

  Den som får de tre lengste ørretene i løpet av året, stikker av med fiskeutstyr for tusenvis av kroner. Kanskje det blir deg?

  Av: Endre Hopland

  Drømmefisken er en fiskekonkurranse for alle, og uansett hvor eller når du fisker, hvor gammel du er eller hvor i landet du holder til, har du mulighet til å vinne hovedpremiene. I voksenklassen er dette en Alaska-tur for to personer, spesielt satt sammen for Drømmefisken. Fantastisk fiske og naturopplevelser uten sidestykke i ekte villmark er stikkordene, og premien har en totalverdi på hele 250 000 kroner. En lik reise kan likevel ikke kjøpes dersom du nå tilfeldigvis skulle hatt 250 000 kroner stappet i madrassen. Denne reisen er nemlig helt unik, og laget spesielt for deltakerne i Drømmefisken.

  Les også: Slik registrerer du deg på Drømmefisken

  Hovedpremien i barneklassen er også noe helt for seg selv, eller hva sier du til en fullrigget aluminiumsbåt med elmotor, kartplotter, ekkolodd, sonar og egen båthenger til en verdi av 50 000 kroner. Det beste av alt er at du ikke trenger å få storfisk for å vinne, heller. Samtlige deltakere som i løpet av året får fisk som teller i konkurransen har nemlig like vinnersjanser på hovedpremiene, da disse trekkes på en forhåndsbestemt idealvekt.

  I Drømmefisken er det seks fiskeslag som er tellende. Disse er ørret, laks, gjedde, torsk, sei og sjøørret. Vi er selvsagt fullstendig klar over at ørret og sjøørret genetisk sett er samme art, men i Drømmefisken klassifiseres de altså hver for seg. Alle deltakere kan melde inn så mange fisker de vil i hver klasse, men de må selv velge ett eksemplar per art som blir tellende i kampen om hovedpremiene.

  Ved årsslutt kommer vi til å trekke en art i barneklassen og en i voksenklassen, og det er de innmeldte fiskene som kommer nærmest den forhåndsbestemte idealvekten på disse artene som stikker av med hovedpremiene. Dette kan være en lav vekt eller en høy vekt, så det gjelder å velge med omhu når du registrerer den av fiskene dine du har mest troen på.

  En av artene det konkurreres i i Drømmefisken er altså ørret. Den deltakeren som i løpet av konkurransen får de tre laksene som til sammen er lengst i antall centimeter, vil ende opp som årsvinner av kategorien.

  Fiskeutstyr for tusenvis av kroner ligger i premiepotten, og foreløpig er ørretklassen også den mest populære i Drømmefisken. De fem største ørretene som så langt er meldt inn i konkurransen ser du under.

  Topp 5-listen i ørretkategorien ser ut som følger:

  1. Ulrich Bugge – 8200 gram.
  2. Kristoffer Flesaker – 3340 gram.
  3. Lars Sæthren – 2400 gram.
  4. Stein Håvard Langerud – 1300 gram.
  5. Fredrik Bjørnstad – 1100 gram.

  Parallelt med hovedkonkurransen, der altså alle i teorien har like vinnersjanser, arrangeres også måneds- og årskonkurranser innen hver av de seks artene. Hver måned kårer vi vinnerne av største fisk, beste bilde, kuleste historie og juryens utvalgte favoritt, og alle vinnerne mottar flotte premier, heder og ære. Premiebordet består av stenger, sneller, klær, utstyr, bøker, DVD-er, reiser, fiskekort, guiding, opplevelser og mye annet snadder.

  Årsvinnerne av hver artskonkurranse blir altså de fiskerene som i løpet av året får de tre lengste fiskene per art. Det totale antallet centimeter på de tre største fiskene per art legges altså sammen til en totallengde ved konkurranseslutt. Her blir det stilt grundige krav til måling og god fotodokumentasjon, og bare fangster som er flagget med C&R vil telle i konkurransen, med unntak av torsk og sei. Trefiskregelen gjelder for ørret, gjedde, sjøørret, torsk og sei, mens det i lakseklassen bare er det de to lengste fisken som teller i sammendraget.

  Les også: Ulrich sitt aller første napp i Akersvatnet var denne kjempeørreten (Drømmefisken)

  I forbindelse med at det er sommer og ferietid i store deler av Norge, kjører vi gode rabatter på deltakeravgiften i Drømmefisken. Dersom du er voksen, og bare ønsker å delta i Drømmefisken, koster dette deg normalt 599 kroner. Registrerer du deg nå slipper du likevel unna med bare 499 kroner. Ønsker du derimot full pakke med deltakeravgift, årsabonnement på Hooked Pluss, polaroidbriller og buff til en samlet verdi av 1527 kroner, koster dette deg normalt 999 kroner. Bestiller du nå slipper du derimot unna med bare 899 kroner.

  For barn er deltakeravgiften 299 kroner. Dette inkluderer Drømmefisken-diplom. Registrerer du barna dine nå, slippe du unna med 269 kroner. Deltakeravgift, Drømmefisken-diplom, polaroidbriller og buff for de yngste koster egentlig 858 kroner, men dersom du er rask får du hele pakken for 499 kroner. Porto kommer i tillegg på alle pakkene der utstyr må sendes.

  Å registrere seg for deltakelse i Drømmefisken er enkelt. Alt du trenger å gjøre er å gå til Hooked.no/drømmefisken, scrolle deg til bunnen av siden og velge hvilken av pakkene du vil ha. Når kjøpet er bekreftet vil du motta en mail som forklarer deg hvordan registrering av fangster foregår, og dermed er du i gang.

  Husk at du ikke trenger å få massevis av storfisk for å vinne premier i Drømmefisken. Dersom du liker å fortelle historier eller ta bilder, kan du fort stikke av med månedpremier i disse klassene selv om fangsten ikke er noe å stoppe pressen for. Meld deg på i dag!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles