Mer info om Drømmefisken kommer til den enkelte deltager

I begynnelsen av November

Foto: Hooked

Velkommen til Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse!

Drømmefisken er en konkurranse som alle kan være med på uansett når på året du fisker, hvor gammel du er og hvor du bor. Det er lett å delta med FANTASTISKE premier til både barn og voksne. Like vinnersjanser på Drømmepremiene enten du fisker lite eller er over snittet entusiastisk.

Hvordan fungerer det?

Fang en fisk

Ørret, laks, gjedde, sjøørret, torsk eller sei

Vei & mål

Sett den gjerne tilbake

Registrer fangsten

Det er gjort på 1-2-3

Hva kan jeg vinne?

Premiebordet - verdi over kr 500.000,-

Alt i fra sneller, sene og stenger for både spinnfiske og fluefiske. I tillegg til sluker, woblere, fantastiske fluer, guidede turer, ekkolodd og el-motorer.
Her er det virkelig noe for fiskeinteresserte i alle aldre og nivåer.
 Fullt premiebord blir presentert om litt og vil vokse utover hele året. Husk serviett - det er lov å sikle!

 

*Hovedpremier er spikret. Det samme er de fleste artskonkurransene. Andre deler av premiebordet er under arbeid. Noen bilder illustrerer derfor produktfamilie fremfor modell. Med forbehold om endringer.

Hvordan kåres vinnerne?

I Drømmefisken deltar du automatisk i flere konkurranser året igjennom. Dette gjelder både voksen og barneklassen.

1) Hovedpremiene – forhåndsdefinert vekt

Hovedpremiene kåres på forhåndsdefinert vekt. Dvs at det er en fastsatt vekt på hver av artene som er hemmeligstemplet og lagt i en safe, deltagerne får opplyst øvre og nedre grense pr art. Fasit åpnes under kåringen som gjennomføres under en direktesending rett før jul. Da trekkes hvilken av artene som gir hovedpremien, og fasit på forhåndsbestemt vekt offentliggjøres. Den som da er nærmest vekten utropes til vinner. Er det flere med lik differanse, trekkes det mellom disse. Det betyr at ingen deltagere kan jukse – og alle som har deltatt i konkurransen har samme mulighet.

Forhåndsdefinerte vekter pr art er mellom;
Ørret 400 – 1.500gr. Laks 3.000 – 12.000gr. Gjedde 2.000 – 10.000gr. Sjøørret 600 – 2.000gr. Torsk 2.000 – 13.000gr. Sei 1.000 – 7.000gr.

Alle deltagere kan melde én eller flere fangster av hver art, men må velge hvilken fangst pr art som er tellende i Hovedkonkurransen. Du har altså kun én tellende fisk pr art i hovedkonkurransen – men kan “erstatte” tellende fangster igjennom sesongen.

Alle fangster inngår derimot automatisk i de andre konkurransene du ser under;

 

2) Månedspremier – Din personlige Drømmefisk

Hver måned er en fest! Her kårer vi vinnerne av største fisk, beste bilde, historie og juryens wildcard under en jovial sending. Alle vinnerne mottar flotte premier, heder og ære! Om du føler du ikke har sjans mot de aller ivrigste entusiastene – har du kanskje den aller beste historien, øyeblikket eller bilde. Kanskje fanger du månedens største fisk ved en slump? Det er her pulsen og fiskegleden av konkurransen siger frem, fra hver krok av landet, hos store og små. Oh det gledes!

Kurs, tips & triks

I Drømmefisken lanserer vi utover våren en egen gratis online fiskeskole hvor du vil lære alt du trenger om utstyr, gjenutsetting, de ulike artene, hvor og hvordan du best skal fiske de. Kanskje er du allerede kjent med ørretfiske, men usikker på hvordan du skal få has på gjedda eller laksen? Nysgjerrig på om flue eller spinnfiske lønner seg i midten av juni? Kurset er skapt på bakgrunn tusenvis av artikler og reportasjer, videoer og intervjuer og erfaringene til vårt store nettverk. Alt kokt ned til det verdifulle, essensielle og forståelige. Kunnskap du kan benytte umiddelbart og som vil gi deg bedre fiske, garantert!

Drømmefisken gir tilbake

Overskuddet fra konkurransen går utelukkende tilbake til hele fiskemiljøet! Dette i form av artikler, videoer, reportasjearbeid, frilansere, sponsorater og drift av Hooked. Som Norges største online fiskemagasin når vi ut hundretusenvis av fiskere årlig, både igjennom våre egne kanaler men også igjennom Norges aller største nettsteder og aviser. Slik bidrar du som deltager i Drømmefisken til økt inspirasjon og gode naturopplevelser for barn, unge og voksne i hele landet. I en tid med stor vekst i sosiale medier, gaming og endring i utendørsaktiviteter er dette uhyre viktig. Drømmefisken skal være en viktig bidragsyter i så måte.

Veldedighet

Vi, som deg, vet betydningen og viktigheten av naturen, våre vann og elver. Mange ildsjeler, foreninger og klubber gjør et ufattelig viktig arbeid der ute. Noen av disse fortjener litt ekstra hjelp. Derfor vil deler av overskuddet fra konkurransen doneres til veldedighet i fiske-Norge. 

 

Regler

 

Generelt

Konkurransen gjelder tellende arter fanget fra 1.3 – 20.12.2018 på godkjent aktivt sportsfiskeredskap i Norge. Stående redskap som ståsnøre, garn, line, ruse etc er IKKE lov.

Forhåndsdefinert vekt på hovedpremiene er valgt av flere årsaker; Vi er lei fiskekonkurranser hvor du må løpe ned til et sekreteriat og slå ihjel en fisk som da ikke vil bli spist eller bestandsmessig burde leve videre. Det forhindrer også juks på vekt. Folk putter blylodd i gatt og er kreative på photoshop. Det hindrer også at folk henter gamle fangster fra bunn av fryseren. 

Fiskeregler

Lokale og nasjonale fiskeregler gjelder under alt fiske, sett deg inn i disse. Eksempelvis minste- og maksmål på de ulike artene. Vi oppfordrer uavhengig av regler til gjenutsetting der det er bestandsmessig smart. Enkelte av konkurransene/artene forutsetter fang & slipp.

Voksen- og barneklassen

For barn gjelder det personer født i år 2000 eller senere. Voksne er da regnet som personer født i 1999 eller tidligere.

Innmeldinger – senest 15 dager etter fangst

Registrering av fangster skjer elektronisk, senest 15 dager etter fangst. 

20. desember kåres vinnerne

Da henter vi de nedlåste konvoluttene og trekker arten som er hovedpremie for voksen, og arten for barneklassen. Fangsten er nærmest  forhåndsdefinert vekt på den arten som er hovedart, kåres til vinner. Dette gjøres da for både voksen og barneklassen. Om flere fangster har lik differanse +- så trekkes det mellom disse. Hovedfinalene i de ulike artene offentliggjøres samtidig. Det blir liv og røre!

Ørret vs sjøørret

Selv om ørret og sjøørret er samme art, så klassifiseres de som to ulike arter i denne konkurransen og har egne konkurranser.

Annet

Konkurransen gjelder for personer bosatt i Norge, og all fisk må være fanget i Norge. Fangster skal registreres elektronisk og innsendt fisk er endelig.

Fangst skal registreres med vekt (gram) og lengde (cm). God fotodokumentasjon av lengde MÅ legges ved for at fangsten skal telle i artskonkurransene. Spolen på fangsten kan naturlig klemmes sammen. Utydelig eller tvilsomme bilder vil kunne underkjenne registreringen. 

Forsøk på juks medfører utestengelse, uten refusjon av deltageravgift.

Drømmefiskens sekreteriat behandler eventuelle saker som måtte dukke opp. Sekreteriatets avgjørelse er endelig.

Da dette er første år – antar vi at vi ikke har alle svarene på alt som kan skje eller ting vi ikke har planlagt. Derfor holder vi muligheten åpen for å oppdatere reglene om det er formålstjenlig og for deltagerne og konkurransens beste.

Konkurransens premier og drift medfører store kostnader for Hooked. Om det ikke oppnås tilstrekkelig billettsalg vil konkurransen avlyses og deltageravgiften refunderes. Om du da har kjøpt billett med fysiske varer og Hooked+medlemskap vil dette motregnes.

Foto hovedbilde: Foto: Thor Bjørn Rudi Thorkildsen

Eventuelle spørsmål sendes til [email protected] 

Drøm deg bort til Alaska

Dette venter vinneren og en venn

Send this to a friend