More

  Ulrich sitt aller første napp i Akersvatnet var denne kjempeørreten

  Ulrich Bugge har dorget i Akersvatnet i Rana-fjellheimen i årevis uten et eneste napp, men da det først hugg var det til gjengjeld en ørret av en annen verden som tok sluken hans.

  Av: Endre Hopland

  – Det mye smårøye i Akersvatnet, men fra tid til annen blir det også tatt ørret her, og disse er gjerne noen kilo. Jeg har dorget her mange ganger, men alltid uten et eneste napp. Lørdag ettermiddag, i nydelig sommervær, kom det første, og det kommer jeg nok aldri til å glemme, sier en meget fornøyd Ulrich Bugge til Hooked.

  Bugge hadde dorget en liten halvtime i fjellheimen i Rana da han trodde sluken hans hadde satt seg fast i bunnen. Like etter raste snøret av snellen, og stangen holdt på å bli rykket ut av holderen. Her var det utvilsomt fisk på gang, og den var diger.

  – Etter 20 minutters uvirkelig kamp så jeg monsteret langt der nede under båten. Da kom den samme følelsen som da jeg fikk en 11-kilos steinbit som unge. Slikt kan nesten ikke beskrives, sier han til Hooked.

  Etter hvert fikk fiskeren presset kjempeørreten opp til overflaten, men fisken var fremdeles altfor sprek til å kunne håves. Det var heller ikke dypt nok nett i håven til å få fiskens tyngdepunkt på rett side.

  – Løsningen ble at jeg lot fisken gispe litt luft med hodet over vannet før jeg forsøkte igjen. Da la den seg på siden, og jeg fikk håvet den inn. Jeg skalv i ti minutter etterpå, og skjelver egentlig litt fremdeles, sier Bugge til Hooked.

  Bugge, som beskriver seg selv som en litt over gjennomsnittet fiskeinteressert fyr som fisker mest etter laks, kveite og ørret, har fått sin andel storfisk i løpet av livet. Ørreten som nå lå i dørken skilte seg likevel skikkelig ut i mengden. Fisken var nemlig hele 87 centimeter lang, med kondisjon som en steinkobbe.

  – Hjemme på fjellhytten hadde jeg dessverre ikke noen god vekt. Min går nemlig bare til tre kilo. Jeg fikk veid den litt halvveis med hjelp av en vektstang og en bøtte med åtte liter vann, og endte da opp på 8,2 kilo, men dette er nok et absolutt minimumanslag. Vi hadde tolv personer, inkludert tre vante laksefiskere på ørretmiddag i går kveld, og de mener alle at fisken må ha vært nærmere nitallet. Vi jobber med å finne ut en fornuftig vekt basert på lengde og kondisjon nå, men inntil videre står vekten på 8,2, sier Bugge til Hooked.

  Ørreten fra Akersvatnet var så stor at Bugge og kona Kristin Osmo ikke fant noen fornuftig måte å oppbevare den hel på. Dermed måtte den deles opp, noe som igjen resulterte i to kjøleskapshyller fulle av ørret. Slikt er ikke dagligdags på en eneste fisk.

  Se bildeserie av kjempeørreten her:

  Kjempeørreten, som altså ble tatt lørdag 30. juni, ble også meldt inn i vår store fiskekonkurranse Drømmefisken. Her fikk den premien for juryens utvalgte fisk i juni. Fisken leder også ørretklassen i sammendraget, i tillegg til å være et lodd i kampen om den gjeve hovedpremien – en unik tur til Alaska til en verdi av 250 000 kroner.

  Ønsker du å delta i Drømmefisken? Gå til www.hooked.no/drommefisken for å registrere deg og få muligheten til å vinne flotte premier hver eneste måned. Alle artikler og filmer om Drømmefisken finner du på www.hooked.no/dromme.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles