More

  Drømmefisken mars: Isfiske på skikkelig is og i frivann

  Hver måned deler vi ut fire premier i Drømmefisken, blant annet for månedens historie og månedens bilde. I mars går disse til Øystein Davidsen og Martin Klavins.

  Av: Endre Hopland

  De første månedsvinnerne i vår store fiskekonkurranse Drømmefisken ble som kjent kåret i våres, og det var Joakim Frøland som stakk av med premien for månedens største fisk, mens Martin Klavins kapret månedens jurypris.

  Les også: Vinn unik tur til Alaska verdt 250 000 kroner – dette er Drømmefisken

  De to andre prisene vi deler ut på månedlig basis er månedens historie og månedens bilde. Det var konkurransestart og naturlig nok få innmeldinger til i mars, men vi fikk likevel inn gode bidrag til alle kategoriene. Fiskegleden i bildet av unge Martin Klavins gjør at seksåringen stikker av med to premier i mars.

  cof

  Premien for månedens historie altså går til Øystein Davidsen, som måtte ty til back-up-planen sin da isen på Frafjord plutselig forsvant. Månedens historie for mars leser du i sin helhet her:

  – Blir det is i Frafjord i helga, tror du?

  Samboeren flyttet blikket fra sommervarme australienere i ‘Home and away» og var tilbake til norsk vinter. For vinteren hadde kommet – også til Rogaland. En langvarig, østlig vind hadde sørget for en grei dose med blå kuldegrader og islagte vann, og forrige helg hadde jeg tilbrakt på isen i Frafjord.

  Fiske på sjøis – det er ikke hvert år her hos oss. Jeg hadde sklidd ut på isen med strømsild klistret på øyeeplene. Arten ble tatt der den dagen, men ikke av meg. Som plaster på såret hadde jeg fått en øyepål.

  – Tja…, repliserte jeg.

  Kulden hadde vart ved, så jeg hadde god tro på det.

  – Da bør du kanskje gi strømsilda en ny sjanse?, fortsatte hun.

  – Benytte sjansen.

  Vanskelig og direkte dumt å motsi den form for logikk.

  – Men du bør nok ta med deg utstyr til å fiske fra land også. Man vet jo aldri.

  Og back-up-planen var absolutt noe å ta alvorlig.

  Søndagen kom, og flott vintervær var det. En times kjøring til Frafjord gikk som en lek, og jeg svingte inn mot fjorden. Fjorden lå der, majestetisk og malerisk, men det var noe som ikke helt stemte med bildet her. Isen! Hvor var den blitt av?

  Isborret fikk ligge igjen, og tre karpestenger ble festet på sekken. Jeg vandret utover på fjordens skyggeside. Her burde jeg nå ut til en plass det var blitt tatt glassvar, en art jeg også mangler på artslista. Med planer som var forandret, og nye områder å utforske, gikk jeg utover.

  Plassen var noe bratt, men jeg fant meg da et brukende sted å campe. Fikk ut tre stenger med lange strimler makrell på paternoster, og stille ble det.

  Litt oppstramming, og dermed litt beveglse på agnet, gav respons i form av en liten torsk. Deretter ble det merkelig stille på alle stengene. Lenge.

  Som lyn fra klar himmel beveger plutselig den ene stanga seg, og baitrunneren gir fra seg noen meter snøre. Jeg setter tilslag, og får svar fra andre enden. Kunne kjennes ut som en bra fisk, mmen jeg har i tillegg satt meg fast i bunnen. Jeg kjenner fisken stange, og forstår etter en stund at jeg må bytte taktikk. Jeg må få lagt presset fra en annen vinkel.

  Til høyre for meg er en stor steinblokk. Kan jeg komme meg over på den? Baitrunneren slås på, og jeg kjemper meg opp på steinen gjennom greiner og uten nevneverdig grep som kunne gjort klatring lett. Men til slutt står jeg på toppen av en blokk. At en så stor blokk kan være så smal, er meg en gåte.

  Les også: Drømmefisken mars: Flott ørret fra både is og åpent vann

  Jeg sveiver inn løssnøret, og får igjen kontakt. Tyngden er der fortsatt, men nå kommer den iallefall opp. Fiskens oppførsel levner liten tvil om at det er en nokså standard torsk, noe det selvsagt er.

  Da er det bare å slå på baitrunneren igjen, og foreta klatringen i motsatt rekkefølge. Fisken klokkes inn til 1610 gram, og er med sine 54 centimeter en torsk i greit hold. Det er ikke isfiske etter merkelige arter, men at det er viktig å ha en back-up er det ingen tvil om.

  Ønsker du å delta i Drømmefisken? Gå til www.hooked.no/drommefisken for å registrere deg og få muligheten til å vinne flotte premier hver eneste måned.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles