More

  Team Gunders vant NM i trolling og A-Team fikk klart størst fisk

  Med fire godkjente ørret vant Espen Gundersen og Team Gunders årets NM i trolling suverent. Konkurransens største fisk var det derimot A-Team Trolling som lurte til hugg.

  Av: Endre Hopland 

  Til sammen 132 lag stilte til start under helgens NM i trolling på Mjøsa, og selv om det var Eivind Hvidberg som fikk flest godkjente ørret, fem i tallet, i løpet av konkurransen, var det altså Team Gunders som kunne juble for NM-seier da sluttsignalet for årets mesterskap gikk i dag tidlig. De fire fiskene til Team Gunders var nemlig større, og dermed også mer poenggivende, enn Hvidberg sine.

  NM i trolling arrangeres som en ren fang og slipp-konkurranse, uten noen form for innveiing. Poengene blir derimot beregnet etter en lengdetabell, der all fisk som fanges måles på forhåndsutdelte måleplater. Bilder av fiskene sendes til arrangøren underveis i den 16 timer lange konkurransen, som i år altså strakk seg fra klokken 17.30 lørdag til klokken 09.30 i dag tidlig.

  Eivind Hvidberg landet altså fem fisk over minstemålet på 54 centimeter. Hans største fisk gav 1302 poeng, mens de øvrige fire var verdt mellom 550 og 880 poeng. Til sammenligning hadde Espen Gundersen og co. en fisk som var verdt 1428 poeng og en som var verdt 1493, i tillegg til en 972-er og en 837-er. Dette gav en totalsum på 4730 poeng, mot Hvidbergs 4052. Tredjeplassen knep Kim Frode Opphus med 3680 poeng, fordelt på to fisker, inkludert NMs nest største og poenggivende fisk.

  Kampen om tredjeplassen ble for øvrig hard. Ytterligere fire lag presterte nemlig mellom 3189 og 3531 poeng. Det vil i praksis si at en ekstra godkjent fisk til ett av disse lagene hadde gitt pallplass.

  VINNERNE: Espen Gundersen (Team Gunders), Eivind Hvidberg og Kim Frode Opphus utgjorde pallen etter årets NM i trolling. A-Team Trolling fikk størst fisk. (Foto: Erik Grimsøen/Norges Trollingforbund)

  NMs største fisk var den eneste over minstemålet A-Team Trolling lokket til hugg i løpet av de 16 tilmålte fisketimene. Den var til gjengjeld så stor at den alene sørget for en meget hederlig 13. plass til Frank Ronny Johansen og co. Med sine 86 centimeter var nok fisken godt over syv kilo, men i NM er det altså lengden som teller. Denne resulterte i 2455 poeng og premie for NMs største fisk.

  Til sammen ble det veid inn 122 godkjente fisker under årets NM. En av disse var det Lars Nilssen fra Lars og Lars som fikk. En del fikk sikkert med seg at Nilssen nylig var med på sin første trollingkonkurranse. Under NM teamet han opp med Cato Bekkevold og Steinar Moen, og denne gangen fikk også den kjente fiske-TV-produsenten kjenne på skikkelig storfisk. Klokken 00.33 i natt tikket det nemlig inn et bilde fra Bekkevold av Nilssen med en ørret på hele 5,4 kilo.

  Fisken var alene verdt 1856 poeng, men dessverre for Nilssen, Bekkevold og skipper Moen i Team Helgøya ble dette deres eneste godkjente ørret i årets NM. En soleklar pers og en 24. plass i et startfelt på 136 klager en likevel ikke for mye på. Det hele havner også på VGTV innen nokså kort tid, så det er bare å følge med.

  Her finner du fullstendige resultatlister for NM i trolling 2018. Se ellers Norges Trollingforbund sine Facebook-sider for mer informasjon om årets NM.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles