More

  Stig Helland utfisket alt og alle og tok hjem NM-tittelen

  Med to båtseire og til sammen 401 poeng, gikk Stig Helland fra Bjørgvin HK helt til topps i helgens havfiske-NM i Tananger.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg fikk ni arter og 35-40 tellende fisk hver av dagene. Knurr, lange, brosme, torsk, sypike, lusuer og hvitting dukket opp alle dagene, og utenom disse ble det også lyr, sei og hyse. Mange langer gav gode poeng, og det holdt hele veien inn, sier den Stig Helland til Hooked.  Helland deltok i sitt første havfiske-NM i Hustadvika tilbake i 1994, og opp gjennom årene har det blitt ytterligere syv-åtte norgesmesterskap på Bjørgvin HK-fiskeren. 24 år etter debuten kan han altså titulere seg som individuell norgesmester i havfiske.

  Årets NM ble arrangert som en del av den tradisjonsrike Tanangerfestivalen, en av konkurransene som er tellende i havfiskeforbundets Norgescup. I Tananger kommer en klart lengst om en får mye fisk av mange forskjellige arter, og det klarte altså Helland med glans.

  – Flere år med deltagelse i NM i sportsfiske har nok hjulpet en del på artsfisket mitt, men i år hadde jeg dårlig tid før Tananger, så jeg rakk ikke å knyte egne takler. Men kjøpetakler funket veldig bra, og mesteparten av fiskentok på Sølvkroken sitt Fjordtackle, sier Helland til Hooked.

  Helland endte altså opp med to båtseire, som hver er verdt 100 poeng. Sluttsummen hans på 401 poeng forteller med andre ord om mye godkjent fisk.

  Andreplassen i årets NM gikk til Lars Hellum fra Oslo HK. Hellum vant båten sin to ganger, og endte til slutt på 378 poeng. Klubbkompis Tor Arne Rygg kapret på sin side tredjeplassen i mesterskapet, med to båtseire og til sammen 357 poeng.

  Ytterligere tre fiskere leverte to båtseire. Disse endte på fjerde-, femte- og sjetteplass. Jarle Reitan fra Bråstad HK (fjerde) fikk til sammen 322 poeng, John Olav Florø-Larsen fra Nord-Jæren HK (femte) 313 poeng og Helge Melhus fra Nordvegen HK (sjette) 300 poeng.

  Den ferske europamesteren Petter Skudal fra Oslo HK endte på sin side opp med en båtseier og en andreplass. Dette holdt til en syvendeplass i NM.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles