More

    Håving

    Du har brukt en formue på utstyr, du har ofret familieferien, du har lurt en fisk til å spise flua di, du har kjørt den med nennsom men bestemt hånd, og nå skal du sette kronen på verket. Husk at hvis fisken først har sittet så lenge at den begynner å bli klar for håving, er sjansen minimal for at flua skal miste festet i fiskekjeften.

    ta det med ro. Slipp skuldrene ned, pust med magen og kos deg med å lose fisken rolig inn i håven.

    1. I vann: håv fisken forfra. I elv: press fisken opp i overflaten og ”slipp” den ned i håven med strømmen.
    2. Hvis du kan, sett deg ned på huk i god tid før håving.
    3. Før håven ned i vannet i god tid før fisken er klar.
    4. Press fiskens hode over vannet når den begynner å bli klar, og geleid den rolig inn i håven.
    5. Bruk en knutefri håv som ikke skader fiskens slimhinne
    6. Langskaftede håver netter fisken bedre, men ser ikke bra ut.
    7. Bruk alltid håv når skal sette fisken ut igjen. Altfor mange dropper håv og klemmer fisken unødvendig når de skal fjerne flua fra fiskekjeften.
    Lars Lenth
    For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

    Latest articles

    Previous article
    Next article

    Related articles