More

  Utrolig fiske med en skikkelig prikk over i-en

  Etter tre timers fiske hadde kameratgjengen fra Bergen rundt 400 kilo lange og storsei i båten. Kristian Mæland toppet en helt utrolig fiskedag med en kjempelange på 30,1 kilo.

  Av: Endre Hopland

  – Det var helt vilt, og jeg føler meg heldig som har fått muligheten til å oppleve noe slikt sammen med gode venner. Jeg er selvsagt veldig fornøyd med en lange på over 30 kilo, men det er likevel hele turen som er minneverdig. Alle stod bare på dekk å gliste hele tiden. Mistet folk en tikilossei, gliste de fremdeles like bredt. Rett og slett en fantastisk dag på havet, sier Kristian Mæland til Hooked.

  Sammen med Anders Eik, Sverre Seem junior, Gjermund Isaksen og Henrik Vågenes, reiste han til havs med fiskeskipper Tore Gismervik fra Fedje fiske og bo klokken 08.00 mandag morgen. Klokken 09.00 var følget fremme på første godplass, og tre timer senere måtte de bare gi seg for dagen. Da var nemlig stampene om bord fulle, og fiskernes armer og rygger stive.

  – Hvor mange fisker vi endte opp med til slutt vet jeg ikke, men det var mange. Fem av langene var over 20 kilo, og det var få som var under ti. Anders fikk blant annet en på 26,7 kilo, samt et langt slips på 19 kilo og hele 179 centimeter. Ellers fikk Gjermund kjørt seg da han fikk to seier på over ti kilo på samtidig, mens Sverre var nære ved å doble allround-persen sin med en lange på 18 kilo. Et helt utrolig fiske, sier Mæland til Hooked.

  Selv fikk han altså dagens største fisk, og denne bikket såvidt den magiske 30-kilosgrensen. Ifølge fangstmannen selv gikk kampen med kjempefisken nokså greit for seg.

  – Jeg kjørte fisken knallhardt, men det ble et par utras. Ellers var det stort sett rulling og ren tyngde. Gismervik gjorde en knalljobb som kaptein, og turene hans er uten tvil noe andre seriøst bør vurdere dersom de vil oppleve det beste langefiske på Vestlandet, sier han til Hooked.

  Selv er ikke Mæland, som til daglig selger fiskeutstyr hos Campelen på Bryggen, ukjent med å få store langer. Senest i januar i år dro han opp en tjukkas på 26 kilo og 159 centimeter langs Radøylandet. Gårsdagens fisk topper altså denne, med sine 30,1 kilo og 170 centimeter. I løpet av den tre timer lange fiskeøkten fikk han for øvrig også en lange på 22,3 kilo.

  – Det ble mange fiskemiddager med hjem til samtlige i følget etter denne turen, gliser han.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles