More

  – Fisken var feit som en julegris

  Kristian Mæland (35) fra Bergen har fått noen store fisker opp gjennom årene, men langen som tok den hele makrellen hans under fiske langs Radøylandet tirsdag formiddag overgår dem alle.

  Av: Endre Hopland

  Mæland og fiskekompis Michel van Spankeren har leid båt på Herdla en del ganger tidligere, og dette var også resepten tirsdag morgen. Med i båten var også Ivar Kaldheim og Mathias Botnen, alle ivrige sportsfiskere med base i Bergen. Målet med turen denne nydelige vinterdagen var å stifte bekjentskap med noen store langer, og det klarte karene i aller høyeste grad.

  – De første timene brukte vi på en plass ikke langt fra Herdla. Her fikk vi en fin lange på litt over tolv kilo forrige gang vi var ute, men denne morgenen var det helt dødt. Unntaket av pigghå, men disse er fredet, så de har vi ikke lyst på. De vi får som bifangst blir selvsagt sluppet tilbake med det samme, sier Mæland til Hooked.

  Les også: Sjekk hva Jan dro opp av et hull i isen

  Ettersom pigghåen dominerte på den første plassen, bestemte fiskerne seg for å tøffe lenger nordover. Utenfor Radøylandet la de seg til på et platå som er rundt 150 meter dypt, og som Mæland på forhånd hadde sett seg ut. Det skulle bli et godt valg. Allerede på det første driftet lugget det nemlig forsiktig i den hele makrellen Mæland fisket med.

  – Jeg gav fisken god tid, da jeg fisket med et stort agn, men da jeg satte tilslaget ble det skikkelig tungt. Fisken var ikke veldig sterk egentlig, bare masse tyngde og litt hoderisting, og jeg skjønte vel ikke hvor stor den faktisk var før den var i overflaten, sier han til Hooked.

  Men stor, det var den utvilsomt. 26 kilo, fordelt på 158 centimeter for å være helt nøyaktig. Langene har potensial til å bli en god del større, men stangfangster på over 25 kilo er nokså sjelden vare. en 26-kilos på under 1,60 vitner for øvrig om en fisk i veldig god kondisjon, noe Mæland kan bekrefte.

  – Fisken var feit som en julegris, men den kunne faktisk vært en god del tyngre. Den hadde 3,5 kilo lever, men rognsekkene var helt tomme. Med rogn hadde vi sikkert nærmet oss det magiske 30-tallet, sier han til Hooked.

  Les også: Fang og slipp – dette må du vite

  Mæland, som til daglig lever av å selge fiskeutstyr på Campelen på Bryggen, kan ellers melde om en usedvanlig fin dag på sjøen, med sol, lite vind, flotte farger på ettermiddagshimmelen og stor fisk i båten. Mer enn det kan egentlig ikke en fisker ønske seg.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles