More

  Torsken har makrellen i kjeften – så kommer en sulten kveite

  En sulten kveite gav Ketil Johan Schjelderup en opplevelse for livet da han fisket fra en brygge i Kolvereid i Trøndelag i helgen.

  Av: Endre Hopland

  Det var kveite og stor torsk Ketil Johan Schjelderup var på jakt etter da han rigget havfiskeutstyret sitt, og lempet ut en hel makrell fra en brygge i Kolvereid i helgen. Han fikk på begge deler. Samtidig!

  – Jeg egnet en stor kveitekrok med en hel makrell, og da det nappet fikk fisken god tid på seg til å ta agnet skikkelig. Det var en stor torsk som hadde funnet agnet, men i overflaten så den liten ut da det plutselig kom en kveite svømmende, sier Schjelderup til Hooked.

  Den store flatfisken hadde tilsynelatende pekt seg ut torsken til Schjelderup som middag, men det skulle vise seg at den var mer sugen på makrell.

  Les også: Alle disse kveitene er tatt på stang på over 500 meters dyp

  – Den gikk for makrellen, ja. Jeg trodde først den skulle gape over torsken, men jeg tror den var for stor. I stedet bare reiv den makrellen ut av kjeften på torsken, sier han til Hooked.

  Utraset var heftig, og gav både backlash og vannblemmer, og Schjelderup legger ikke skjul på at det var mye puls inne i bildet mens dette pågikk. At han ikke kom til å få opp fisken fra land skjønte han tidlig, og derfor ble båt rekvirert.

  Kampen med den store fisken fortsatte da båt var på plass, men etter rundt tre kvarter løsnet krokfestet og slaget var tapt. Opplevelsen sitter likevel godt i, og han fikk også et kult videominne av det hele.

  Fiskeren selv anslår den store flatfisken til rundt 160 centimeter og kanskje 60 kilo, men han utelukker ikke at den kan ha vært større, også.

  Les også: Nå skal alle kveiter over to meter settes tilbake igjen

  – Jeg har aldri fått opp kveite tidligere, men jeg har fisket i over åtte år nå, og jeg har hatt på andre storkveiter fra bryggene her, også. Og jeg kan ikke akkurat gi meg nå, heller, sier han til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles