More

  Svein dro kjempeørret i Mjøsa

  Det har blitt tatt mye stor ørret i Mjøsa i år, og natt til torsdag smalt det igjen. Denne gangen var det Velho-wobbleren til Svein Engebretsen som ble for fristende for en av Mjøsas kjemper.

  Av: Endre Hopland

  Svein Engebretsen har lang fartstid på Mjøsa, og det er ikke få storørreter han har på samvittigheten. I slutten av forrige uke gikk det altså på en ny en, og denne var det skikkelig fart i.

  – Fisken hoppet fem-seks ganger da den tok, og gikk helt rundt i luften ved flere anledninger. Det var ordentlig trøkk i den, sier Engebretsen ifølge trollingentusiastene i Team Propell, som først omtalte saken.

  Les også: Rosa fiskestang – check! Nordnorsk yrkesfisker – check! Kano på Mjøsa – check! Ørret på 8,4 kilo – check!

  Engebretsen fisket på grunt vann ved Hovindsholmen, sør for Helgøya, da storørreten hugg klokken 03.45 på morgenkvisten. Etter en heftig kamp ble fisken veid til 7,16 kilo på godkjent vekt.

  STORFISKER: Svein Engebretsen med ørreten på 7,16 kilo. (Foto: Privat)

  Dette var den sjette pundingen til Engebretsen fra Mjøsa. Persen er på 8,77 kilo, og ble tatt ved Mostranda 3. desember i 1996.

  Les også: Jan Viggo (66) dro kjempeørret på nesten ti kilo

  – Det var stor lykke da fisken var sikret. Det er så deilig å få en sånn fisk. Det er utrolig hva en punding gjør med en stakkars kropp, sier Engebretsen.

  Du kan lese mer om fangsten på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles