More

  Jan Viggo (66) dro kjempeørret på nesten ti kilo under Mjøsa ørretfestival

  Jan Viggo Pettersen fra Gjøvik dregger på gamlemåten, med hjemmelaget båt, hjemmelaget dreggvinne og hjemmelagde sluker. I helgen slo han knockout på all konkurranse under Mjøsa ørretfestival.

  Av: Endre Hopland

  Som tidligere skrevet gikk Mjøsa ørretfestival, som også er første runde i Raymarine Cup i trolling, av stabelen på Mjøsa i helgen. I løpet av konkurransen dro 144 fiskere opp til sammen 52 ørreter over minstemålet, med en snittvekt på 3,26 kilo. Totalt ble det landet 169,59 kilo fisk denne helgen, og de 52 fangede ørretene var fordelt på 36 fiskere. Den største av de alle var det altså veteranen Jan Viggo Pettersen fra Gjøvik som fikk.  – Jeg fikk fisken utenfor Kise, på en blå og blank Devon-sluk. Stedet ligger på østsiden, midt mellom Gjøvik og Helgøya. Ørreten bet på klokken 23.30, og jeg hadde den i båten ca. klokken 23.45, sier Pettersen ifølge trollingentusiastene i Team Propell som først omtalte saken.

  Pettersen skjønte først ikke helt hvor stor fisken var, men noen fiskere som lå i nærheten, og som hadde hørt dreggevinnen hans snurre rundt så det ga gjenlyd langt utover sjøen, kom snart til for å assistere med veiing. Sammen gikk de til land, og fisken ble hengt på en godkjent digitalvekt. Displayet viste fantastiske 9,4 kilo, noe som er ny pers for fiskeren, som begynte å fiske da han var 12-13 år gammel.

  Pettersen fisker altså på gamlemåten, og kjører med to korte og to lange dreggvinner når han er ute på Mjøsa. Denne fiskemetoden har lange tradisjoner i området, og er også tillatt under Mjøsa ørretfestival. Gamlepersen hans var på 8,62 kilo, og før dette hadde han en fisk på 8,2 som bestenotering. Totalt har han ni pundinger på samvittigheten.

  KJEMPEØRRET: Jan Viggo Pettersen med ørreten på 9,4 kilo, den største fisken som ble tatt under Mjøsa ørretfestival. (Foto: Lars Thomas Pettersen)

  Sammenlagtseieren i Mjøsa ørretfestival ble i år suveren. Team Nasse Nøff fikk til sammen 17,2 kilo med ørret under konkurransen. Dette holdt til både festivalseier og foreløpig ledelse i Raymarine Cup. Pettersen, som fikk størst fisk og dermed ble dreggmester, klarte også å lure opp enda en ørret i tillegg til kjempefisken. Dermed kapret han andreplassen sammenlagt med 13,12 kilo. Tredjeplassen gikk til Morten Martinsen med 9,015 kilo.

  Du kan lese mer om storørreten til Jan Viggo Pettersen på bloggen til Team Propell. Resultatlistene fra Mjøsa ørretfestival finner du ellers på Facebook-sidene til Øvre Romerike Trollingklubb, mens stillingen etter første runde av Raymarine Cup finnes her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles