More

  Starter Hallingdal Havfiskeklubb

  En havfiskeklubb midt oppe på fjellet, 120 kilometer fra nærmeste tangbelte. Det er hva den Ål-bosatte bergenseren Svein J. Hellevik prøver å få til. Onsdag er det info- og stiftelsesmøte.

  Av: Endre Hopland

  – Bakgrunnen for forsøket på å danne en havfiskeklubb i innlandet er rett og slett at jeg savner denne type fiske etter at jeg flyttet fra Bergen. Etterhvert som jeg har blitt kjent med folk i Ål, har jeg skjønt at det er flere enn meg som synes det er ok å komme seg til havs for å fiske fra tid til annen, sier Hellevik til Hooked.  Selv har han fisket i sjøen hele livet, men med base i Ål må det kjøres langt for å finne sjøvann. Eidfjord er nærmest, 120 kilometer unna, men det er ikke her Hellevik legge sjøfisketurene sine. Sjøfiske gjør han helst rundt Bergen eller i Sogn.

  Les også: Når fiskelysten forsvinner

  – Planen nå i første omgang er å samle folk med samme interesse som meg. Dersom det er stor oppslutning, vil vi i første rekke søke kontakt med havfiskefolk både vestpå og østpå. Vi begynner altså i det små og ser hvordan det hele utvikler seg, forteller han.

  Kommende onsdag blir det altså info- og stiftelsesmøte av Hallingdal Havfiskeklubb i lokalene til Ål videregående skule fra klokken 18.00. Her er alle hjertelig velkommen. Hvor mange som faktisk kommer til å dukke opp tør ikke Hellevik spekulere i, men han legger ikke skjul på at han håper dette er noe som vil engasjere folk.

  – Jeg har et håp om at dette initiativet vil bidra til mer fiskeglede for både hallingdøler og innflyttere. Jeg tror vi kan bli fem-seks stykker som er med fra starten av, og så sprer jo forhåpentligvis ryktet seg i hele Hallingdal. Det er garantert flere enn oss her i Ål som kunne tenke seg å være med, sier Hellevik til Hooked.

  Les også: Bli med på havfiske i Langesundbukta

  Inntil videre er planen at klubben blir stående utenfor Norges Havfiskeforbund, men dersom interessen blir stor, regner Hellevik med at at et medlemskap er veien å gå.

  – Jeg har allerede vært i kontakt med havfiskeforbundet, og informert om planene våre. De står klare til å bistå om nødvendig, sier Hellevik, som håper på solid oppmøte onsdag kveld.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles