More

  Starter Hallingdal Havfiskeklubb

  En havfiskeklubb midt oppe på fjellet, 120 kilometer fra nærmeste tangbelte. Det er hva den Ål-bosatte bergenseren Svein J. Hellevik prøver å få til. Onsdag er det info- og stiftelsesmøte.

  Av: Endre Hopland

  – Bakgrunnen for forsøket på å danne en havfiskeklubb i innlandet er rett og slett at jeg savner denne type fiske etter at jeg flyttet fra Bergen. Etterhvert som jeg har blitt kjent med folk i Ål, har jeg skjønt at det er flere enn meg som synes det er ok å komme seg til havs for å fiske fra tid til annen, sier Hellevik til Hooked.

  Selv har han fisket i sjøen hele livet, men med base i Ål må det kjøres langt for å finne sjøvann. Eidfjord er nærmest, 120 kilometer unna, men det er ikke her Hellevik legge sjøfisketurene sine. Sjøfiske gjør han helst rundt Bergen eller i Sogn.

  Les også: Når fiskelysten forsvinner

  – Planen nå i første omgang er å samle folk med samme interesse som meg. Dersom det er stor oppslutning, vil vi i første rekke søke kontakt med havfiskefolk både vestpå og østpå. Vi begynner altså i det små og ser hvordan det hele utvikler seg, forteller han.

  Kommende onsdag blir det altså info- og stiftelsesmøte av Hallingdal Havfiskeklubb i lokalene til Ål videregående skule fra klokken 18.00. Her er alle hjertelig velkommen. Hvor mange som faktisk kommer til å dukke opp tør ikke Hellevik spekulere i, men han legger ikke skjul på at han håper dette er noe som vil engasjere folk.

  – Jeg har et håp om at dette initiativet vil bidra til mer fiskeglede for både hallingdøler og innflyttere. Jeg tror vi kan bli fem-seks stykker som er med fra starten av, og så sprer jo forhåpentligvis ryktet seg i hele Hallingdal. Det er garantert flere enn oss her i Ål som kunne tenke seg å være med, sier Hellevik til Hooked.

  Les også: Bli med på havfiske i Langesundbukta

  Inntil videre er planen at klubben blir stående utenfor Norges Havfiskeforbund, men dersom interessen blir stor, regner Hellevik med at at et medlemskap er veien å gå.

  – Jeg har allerede vært i kontakt med havfiskeforbundet, og informert om planene våre. De står klare til å bistå om nødvendig, sier Hellevik, som håper på solid oppmøte onsdag kveld.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles