More

  John Olav Florø-Larsen er årets saltvannsfisker i 2015

  Det var mange av NM-deltakerne som fisket godt i sjøen i 2015, men på samme måte som i fjor var John Olav Florø-Larsen helt suveren.

  Av: Endre Hopland

  Saltvannsklassen er den mest populære av klassene i NM i sportsfiske, og skal en vinne denne må en virkelig fiske mye og allsidig. Det har John Olav Florø-Larsen gjort i flere år, og 2015 var ikke noe unntak. I løpet av kalenderåret dro han opp saltvannsfisk tilsvarende hele 341 NM-poeng. Dette er 110 poeng mer enn Øistein Winther på andreplass og 116 poeng mer enn Andreas Næristorp på tredje.  I saltvannsklassen kan en melde inn alle saltvannsfisker med specimenvekt på mer enn 250 gram. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art.

  Les også: Kim Rasmussen er årets microfisker i 2015

  Blant Florø-Larsen sine godfisker i 2015 finner vi lysing på 11 660 gram, paddetorsk på over 900 gram, mora på 1625 gram, hågjel på 1660 gram, hårvar på 255 gram, lusuer på 545 gram, piggvar på 4800 gram, småflekket rødhai på 1325 gram, strandtangbrosme  på 266 gram og skrubbe på 1494 gram. Dette er fangster som vitner om at både tungt havfiske og roting i steinrøysene har vært praktisert over en lav sko i løpet av året vi nå har lagt bak oss.

  Utenom Florø-Larsen, Winther og Næristorp, kapret også Espen Knarvik over 200 poeng i saltvannsklassen i løpet av 2015. Ytterligere tre deltakere oppnådde over 100 poeng. Den fullstendige resultatlisten finner du her.

  Vinneren av saltvannsklassen mottar plakett som synlig bevis på bragden. Vi gratulerer så mye!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles