More

  Send inn ditt bidrag til NM i fluebinding – finale under Camp Villmark

  Lørdag 7. april arrangeres finalen i NM i fluebinding på Camp Villmark i Lillestrøm. Kanskje blir nettopp du en av deltakerne.

  Av: Endre Hopland

  NM i fluebinding har tidligere blitt avgjort via innsendte bidrag, men i år legges det altså opp til en skikkelig finale, der det må presteres under press. For å ha en mulighet til å havne i denne finalen må du kvalifisere deg, og dette skjer fremdeles via innsendte bidrag.

  – Det blir konkurrert i kategoriene Ørret, Laks og Saltvann. Hver deltaker velger ett mønster i den klassen vedkommende vil delta i, og binder tre identiske eksemplarer av den utvalgte fluen. Disse sendes til NM-arrangøren med brev eller pakke poststemplet senest mandag 5. mars. Er du senere ute enn dette blir ikke bidraget ditt tatt med i vurderingen, sier Håvard Eide i arrangementkomiteen til Hooked.

  Finalen, som altså arrangeres i forbindelse med Camp Villmark på Norges Varemesse i Lillestrøm i begynnelsen av april, vil gå av stabelen med tre deltakere i hver kategori.

  – Alle disse må binde et mønster som frem til finaletidspunktet er ukjent, og det vil være en tidslimit på 12-15 minutter avhengig av kategori, sier Eide til Hooked.

  Premien i hver kategori er gavekort hos Stonefly. i tillegg til dette vil en av kategorivinnerene motta en hovedpremie på 5000 kroner gitt av Camp Villmark. Skryteretter skal en heller ikke undervurdere, og det å kunne kalle seg norgesmester i fluebinding henger nok høyt hos mange.

  I klassen Ørret inkluderes både tørr- og våtfluer, ny og gammel stilart, attraktor og imitasjonsfluer. Det er opp til deltakeren selv å velge stil og type så lenge fluen er ment å brukes til fiske etter innlandsørret i Norge. Bjørnar Skjevdal er ansvarlig.

  I klassen Laks skal det i år bindes hårvingefluer på krok eller tube. Det er opp til deltakeren selv å velge stil og type, og Steffen Granbo er ansvalig.

  I klassen Saltvann er det fritt spillerom til å binde en flue til bruk etter skandinaviske arter som lever i saltvann, for eksempel sjøørret eller havabbor. Eivind Berulfsen er ansvarlig.

  Det er ingen ringere enn Jon Strand, som i fjor satte verdensrekord i fluebinding da han surret smått utrolige 1036 Griffith´s Gnat-fluer i løpet av et døgn, som er hoveddommer under årets NM. Med seg i dommerstaben har han også Pål Krogvold, så det er liten tvil om at det er kvalifiserte folk som skal bedømme deltakerne sine kreasjoner.

  Mer informasjon om NM i fluebinding og hvor du skal sende dine bidrag finner du på arrangørene sin egen nettside eller på deres Facebook-side.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles