More

  Sander (9) med kjempefangst

  Ni år gamle Sander Hagen fra Namsos glemmer neppe søndagens fisketur med det første. Mens pappa Jon Anders rigget utstyr, kroket han nemlig en kveite som var større enn ham selv.

  Av: Endre Hopland

  Både Sander og pappa er ivrige sportsfiskere, og er på sjøen så ofte de kan. I båten er rollefordelingen vanligvis slik at junior fisker småsei og makrell, mens senior prøver seg på kveita. Denne søndagen var det derimot yngstemann som klarte å lokke havets dronning til hugg, og det var slett ingen småfisk som falt for softbaiten han serverte.

  – Guttungen var usedvanlig ivrig med å komme i gang denne turen, men da vi stoppet båten var ikke hans stang klar. Derfor lånte han min stang mens jeg rigget opp hans. Han slapp til bunns på rundt 45 meter, og hadde ikke sveivet opp mer enn et par meter før det ble fullstendig bråstopp. Her var det utvilsomt bra ting på gang, sier Jon Anders Hagen til Hooked.

  Les også: Denne fisken overgår alt

  Sander begynte straks å kjøre fisken med stødig hånd, og gav pappa klar beskjed om at dette var storfisk. Etter et par minutter med hard fight, måtte niåringen legge stangen på ripen og plassere stanghåndtaket mellom beina for å stå imot presset. Like etter begynte kveita med sine velkjente utras, og junior måtte ha hjelp fra opphavet sitt for å hanskes med motstanderen i dypet.

  – Fisken tok en Relax-jigg på 80 gram, og med nokså lett utstyr, en slowjigger-stang og en minijigger-snelle utstyrt med 0.18-braid og 0,70-fortom, måtte vi ta det rolig. Båten drev også av grunntoppen vi fisket over, og dermed fikk fisken mye vann under seg. Det ble til sammen fire skikkelige utras, der det lengste var ned til nesten 200 meter. Vi brukte en time og 20 minutter på å slite ut fisken og lande den, forteller Jon Anders Hagen.

  Les også: En drømmeuke på enden av revet

  Da kveita var vel oppe i båten, ble det straks konstatert at dette var det største eksemplaret av arten noen i husholdningen noen gang hadde landet. Pappa sin gamle rekord på 25 kilo bleknet nemlig mot Sander sin kjempefisk, som fikk hele 33 kilo ut av vekten.

  – Yes! Da har jeg familierekorden på kveite, var niåringen sin umiddelbare reaksjon etter veiing, før pappa sin snapchat gikk varm i hendene på en ung og lykkelig fisker.

  Ni år gamle Sander Hagen med kveita på hele 33 kilo. (Foto: Vilhelm Skilhagen)
  Ni år gamle Sander Hagen med kveita på hele 33 kilo. (Foto: Vilhelm Skilhagen)

  Til Hooked forteller storfiskeren selv at han ikke på noe tidspunkt tenkte at fisken var så stor at de ikke skulle klare å lande den.

  – Jeg gledet meg bare til å få sett den i båten, jeg. Men det var veldig tungt å ha fisken på, og det var vanskelig å få inn snøre, sier han.

  Til slutt måtte likevel den svære flyndrefisken kapitulere, og at det blir mange kveitemiddager hos familien Hagen fremover er det ingen som helst tvil om.

  Ni år gamle Sander Hagen med kveita på hele 33 kilo. (Foto: Vilhelm Skilhagen)
  Det tok en time og 20 minutter å lande storfisken, som var større enn fiskeren selv. (Foto: Vilhelm Skilhagen)

  Les også: Fikk drømmelyr på flue

  Niåringen fra Namsos er ikke ukjent med store fisker, og hadde fra før blant annet landet torsk på ti kilo. Muskelbunten han fikk mandag topper likevel alle andre fangster, i alle fall inntil videre. Skal vi tro senior i huset rett, blir kveita nemlig neppe den siste fisken sønnen drar opp av havet.

  – Han er veldig ivrig, og vil alltid være med på sjøen. Senest for en uke siden landet han en barracuda da vi fisket i Thailand, så han er definitivt hektet, sier Jon Anders Hagen til Hooked.

  Kveita er for ordens skyld den største beinfisken vi har i Norge, og fiskene kan bli flere meter lange og hundrevis av kilo. Fiskene er også råsterke, og gir på ingen måte ved dørene. Å lande en kveite på 33 kilo når en bare er ni år gammel er virkelig en bra prestasjon, selv med litt pappahjelp. Vi gratulerer en ung storfisker med flott fangst, og ser frem til flere fangstrapporter fra Namsos i årene som kommer.

  Les også: Variasjonen holder liv i lidenskapen

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles