More

  Rasmus fikk gigantisk sommertorsk på sin aller første Sørøya-tur

  Rasmus Roos (23) kommer nok aldri til å glemme sin første tur til Nord-Norge. Fra 60 meters dyp dro han nemlig opp en torsk på 35 kilo og utrolige 160 centimeter.

  Av: Endre Hopland

  – Det er helt sinnssykt, uten tvil mitt livs fisk. Jeg trodde først jeg satt fast i bunnen. Så rykket det til i stangen, og da ble jeg helt sikker på at det var en stor kveite, sier Rasmus Roos til Hooked.

  Växjö-mannen ferierte en del i Midt-Norge da han var barn, men de siste årene har det ikke blitt mye havfiske på 23-åringen. Det har det heldigvis blitt en ordning med den siste uken. Sammen med tre kompiser er han nemlig innlosjert hos Ralph Bengtsson ved Sørvær Gjestehus på Sørøya.

  I løpet av oppholdets første dager klarte Roos å lure opp en liten kveite og en torsk på 6,5 kilo, fisker han egentlig var nokså bra fornøyd med. I dag ble både fiskestørrelsen og fornøydhetsskalaen justert opp ganske mange hakk.

  Se film: Drømmen om Sørøya

  Kjempetorsken, som tok ikke langt fra den kjente fiskeplassen Reis utenfor Sørvær, hadde tre-fire skikkelige utras, før Roos og kompisene fikk overtaket. Fiskeren selv måtte ha litt assistanse med holding av stang underveis i kampen, men etter rundt et kvarter var fisken i overflaten. Da brøt jubelen løs.

  – Det er en helt utrolig fisk. Jeg har egentlig ikke ord. Helt fantastisk, sier storfiskeren til Hooked.

  Helt fantastisk er egentlig nokså dekkende. Det er ikke direkte uvanlig at det dukker opp torsk over 30 kilo i farvannene utenfor Sørvær, men da er det vanligvis snakk om rognstinn storskrei på vintervandring. Å få sommertorsk på over 30 kilo er derimot svært uvanlig. 35-kilosfisker i juni blir nærmest som utopi å regne.

  – Dette er en skikkelig versting av en fisk. Hvor mange sommertorsker på 160 centimeter og 35 kilo ser en i løpet av sitt liv? Hadde dette vært en skrei full av rogn, kan en bare fantasere om hvor stor den hadde vært. Garantert 45 kilo, sier vertshuseier og fiskeguide, Ralph Bengtsson, til Hooked.

  Han har sett sin andel av kjempetorsker oppgjennom årene, men fisken til Roos skiller seg helt klart ut i mengden.

  Les også: Rekordstor uer fra Sørøya

  – Og så var det jo ekstra moro at det var en førstereis som fikk den, da. Slike fisker glemmer en ikke med det første. Under årets skreifiske ble det tatt 15 fisker over 30 kilo fra campen vår, med to på 34 kilo på topp. Dette er med andre ord årets største torsk hos oss så langt, sier Bengtsson til Hooked.

  ENORM TORSK: Rasmus Roos og kompisene fra Växjö i Sverige med torsken på 35 kilo og hele 160 centimeter. (Begge foto: Ralph Bengtsson)

  Roos og kompisene er nå i land en tur for å samle litt krefter, men med ytterligere noen fiskedager igjen under oppholdet, har de fremdeles ikke fisket seg ferdig. Og om noen skulle være i tvil: Dette blir ikke Växjö-gjengen sin siste tur nordover.

  Les også: Flekksteinbit-dobbel fra Sørøya – i samme båt

  – Nei, denne turen må gjentas. Det er det ingen tvil om, gliser en strålende fornøyd storfisker.

  Har du lyst til å oppleve det magiske fisket på Sørøya? Nøl ikke med å ta kontakt med Ralph Bengtsson hos Sørvær Gjestehus, en av de mest trivelige svenskene på norsk jord.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles