More

  Flekksteinbit-dobbel fra Sørøya – i samme båt

  Det er ikke hver dag det blir tatt flekksteinbit på stang, så når to eksemplarer av den fantastiske fisken havner i samme båt i løpet av samme dag, da er det bare å komme seg til land og levere Lotto-kupongen først som sist.

  Midt i juli fisket flere av Nordic Sea Angling sine gjester på Sørøya rundt populære Runningen. I hard sjø og med lite bitevillig torsk, skulle det bli noe alvorlig mye tøffere som reddet dagen til gjestene i båt 3. Først sveivet Filip opp et beist av en flekksteinbit, bare for å konstatere at fisken ikke var kroket.

  Det svømmende knuseverket hadde rett og slett bitt seg fast i den store jiggen, og nektet å slippe. Dette kunne i og for seg fungert, men da kleppen ikke klarte å trenge inn i det knallharde steinbitkraniet, ble det i stedet til at fisken slapp taket og seg tilbake i dypet igjen, etter først å ha cruiset overflaten noen meter.

  Ti minutter senere var alt glemt. Da kroket nemlig den samme Filip enda en flekksteinbit, og denne ble også med opp i båten. Vekten stoppet på meget pene 15,4 kilo. Dette er nok ikke i nærheten av det fisken som forsvant veide, men slik er det jo nesten alltid. De største fiskene er de vi mister.

  Flekksteinbit 2

  Å se to flekksteinbiter på en dag er spesielt for folk som fisker med stang og snelle. Å se tre er nesten utenkelig. Likevel klarer gutta i båt 3 å lande nok en flekksteinbit før dagen er over. Fiskeguide Hannes Ribbner hos Nordic Sea Angling sier til Hooked at han knapt trodde hva han hørte da det kom melding over radioen til båt 9 og guidebåten om at nok en «fläckig havskatt» hadde havnet på dørken. Then again, dette er storfiskens rike, og her kan tydeligvis alt skje.

  Flekksteinbit 1

  Flekksteinbit 3

  – Guidebåten gikk til land litt før båt 3, men klokken ni ringte Dennis meg for å si at jeg nå kunne komme ned på kaien for å fotografere litt. Flekksteinbitene ble veid inn til 13,4 og 15,4 kilo. Det er helt sykt. To flekksteinbit på samme dag, i en båt. Har dette skjedd før? Sørøya er skikkelig kult, sier Ribbner, som har tatt alle bildene i denne saken.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles